Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Romania are cele mai putine masini pe cap de locuitor din Europa! Saracia si lipsa infrastructurii sunt principalii vinovati

In ciuda faptului ca presa centrala spune ca romanii au prea multe masini si ca marile orase sunt sufocate de acestea, realitatea crunta pentru acestia este ca Romania este tara cea mai mare din Europa cu cele mai putine masini pe cap de locuitor.

parc auto 2021, vechime masini romania, romanii au masini noi, parc auto tanar romania, parc auto vechi grecia germania franta spania, ue parc auto vechime, autolatest parc auto romania 2021

România a avut în 2020 cea mai mică rată de motorizare din Uniunea Europeană, potrivit statisticilor publicate de Eurostat. Astfel, în țara noastră existau în anul precizat 379 de autoturisme la mia de locuitori, ceea ce înseamnă o rată de motorizare de 0,38 autoturisme pe locuitor.

Datele sunt oferite de catre UE, respectiv Romania este tara cea mai putin motorizata din UE raportat la suprafata si numarul de locuitori.

masini pe cap de locuitor, masini romania judete, masini bucuresti ilfov 2022, probleme masini 2022, autolatest

Doar in zona Bucuresti-Ilfov avem 596 de masini pe cap de locuitor inregistrat oficial, pentru ca toti stim ca in Bucuresti-Ilfov intra cel putin 500.000 de muncitori cu masini inregistrate in alte judete.

Restul tarii este dezolant unde regiunile Oltenia, Moldova si Doborgea avand cele mai putine masini la 1000 de locuitori, adica sunt cele mai sarace regiuni din Romania.

Doar Transilvania sta usor mai bine cu aproape 400 de masini la 1000 de locuitor. Cea mai putin motorizata regiune este Moldova unde masinile sunt extrem de rare pe sosele ( aici nu punem marile aglomerari urbane!).

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

2 COMMENTS

  1. Da suntem saraci dar omul de cand se naste vrea un mijloc de deplasare,ROMANIA a fost o tara dezvotata economi si cu o industri in care occidentu ne invidia,au platit occidentu si unii romani ne patrioti au vanduto l-a fier vechiu,ce-i m-ai loiali au fost comunistii,in 1930-44 in romania iera 20% in industrie retu de 80% tarani,a venit partidu comunist inpreuna cu URSS si au construit o tara foarte industrializata,l-a ora actuala suntem sclavii europei si nu numai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente