Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Renovatio e-Charge a crescut de ieri pretul curentului pana la un nivel de 2,78 lei /kWh DC

Se pare ca achzitia celor de la Renovatio de catre austriecii de la Petrom-OMV urmeaza sa duca la o scadere a pretului pentru reteaua de chargere, insa acum vedem ca pretul a crescut cu pan la 40 bani.

probleme masini electrice, autolatest anti ev, masina electrica probleme, cost baterie masina electrica, timp incarcare erenovatio, romania statii de incarcare ev, colaps vanzari masini ev, romania prefera masina diesel, bmw diesel vs mini electric, testeauto 2023

Fanii masinilor electrice obisnuiti cu pretul de vanzare al kwh la Renovatio sunt fortati acum sa plateasca mult mai mult, respectiv Rețeaua Renovatio e-charge a majorat prețurile pentru încărcare, la stațiile din Lidl și Kaufland, cu 20% pentru AC (de la 1,99 lei/kWh la 2,39 lei/kWh) și 16% pentru DC (de la 2,49 lei/kWh la 2,78 lei /kWh).

Acum, daca conduci o masina electrica cu acumulator de 77 kwh si ajungi la supercharger unde alimentezi 70 kwh trebuie sa scoti din buzunar suma de 194 lei, iar pentru cei amarati fara capacitatea de a merge la DC costul curentului a “sarit” pana la nivelul de acum cateva zile pentru DC.

Renovatio e-Charge petron omv, Renovatio e-Charge creste pretul curentui, reteaua petrom omv Renovatio e-Charge

Cu cei 77 kwh poti merge intr-un oras precum Bucurestiul in medie 350 km, iar un diesel de 50 litri se alimenteaza tot la Petrom-OMV cu suma de 368 lei, insa soferul motorul termic poate merge in oras aproape 700 de km, costul total al masinii electrice fiind mult mai mare ( 388 lei) decat cel al unui banal diesel pe o distanta de 800 km.

In prezent daca nu conduci o masina Tesla si vrei sa accesezi reteaua de superchargere trebuie sa platesti 3,05 lei/kWh fără abonament, iar taxa de inactivitate fiind de 2,5 lei/minut. Daca platesti un abonament de 60 de lei pe luna primesti curent cu 2,25 lei/kWh.

Renovatio e-Charge petron omv, Renovatio e-Charge creste pretul curentui, reteaua petrom omv Renovatio e-Charge

Cel mai scump curent este la Be Charge – DC: 4,23 lei/kWh la Lidl și Kaufland si AC: 3,23 lei/kWh la IKEA Băneasa.

Adica, pentru cei 70 kwh la Be Charge trebuie sa platesti suma de 301 LEI pentru a merge doar 400 de km.

Renovatio e-Charge petron omv, Renovatio e-Charge creste pretul curentui, reteaua petrom omv Renovatio e-Charge

Odata cu achiziţionare integrală a Renovatio Asset Management, OMV Petrom devine cel mai mare jucator in domeniul mobilitatii electrice din Romania, adaugand peste 400 de puncte de incarcare noi la reteaua existenta.

PRELUAREA SE FACE DEFINITIV IN ACEST AN

Prin acest parteneriat nou format, OMV Petrom împreună cu Renovatio planifică să investească, până în 2027, circa 1,3 miliarde euro, inclusiv finanțare bancară, în surse regenerabile în România. Contribuția OMV Petrom pentru achiziția și construcția acestor proiecte este estimată la până la 350 milioane euro.

Finalizarea tranzacțiilor este prognozată să aibă loc în prima parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții.

Renovatio e-charge are o problema cu clientii nemultumiti care nu utilizeaza aplicatia PlugShare

La sfarsitul anului 2023, reteaua regionala OMV Petrom numara aproximativ 270 de puncte de incarcare instalate, inclusiv prin parteneriate.

Am testat intreaga retea Renovatio e-charge din zona Bucuresti si putem spune ca este deficitara! Viteza de incarcare este extrem de mica

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente