Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Producatorul de cabluri auto Leoni Romania inchide fabrica din Ludus si concediaza angajatii

Criza economica din zona industrie auto orizontale atinge noi cote prin simplu fapt ca Leoni inchide o fabrica deschisa in Romania in anul 2016.

Compania dă vina pe cererea scăzută din piaţă, determinată de reducerea subvenţiilor pentru maşini electrice, decizie care a dus la vânzări mai puţine pentru acestea după ce Comisia Europeană a pus presiune pe toţi constructorii să investească în noi tehnologii, fără a impulsiona investiţii şi în reţele de încărcare pentru acestea.

Leoni Romania, Leoni Romania uzina ludus, probleme Leoni Romania concedieri,autolatest

„Economia mondială a suferit transformări semnificative în ultima perioadă din cauza situaţiei geo-politice globale. Piaţa producătoare de maşini este şi ea afectată din punctul de vedere al rutelor de distri­buţie, dar şi al scăderii producţiei, ceea ce duce la o cerere scăzută a părţilor componente. De asemenea, pro­ducătorii auto sunt nevoiţi să facă tranziţia de la motoarele pe benzină şi motorină la cele hibride şi electrice, dar subvenţiile pentru maşinile electrice au scăzut în toate ţările europene, ceea ce nu încurajează vânzarea lor“, au spus reprezentanţii Leoni într-un comunicat de presă.

De la începutul anului 2000, LEONI a fost un promotor al excelenței în România. Cu o forță de muncă de aproximativ 12.000 de angajați în 2024, suntem unul dintre cei mai importanți angajatori din țară.

Istoria noastră începe odată cu deschiderea primei fabrici Wiring Systems Division la Arad în anul 2000. În anul 2002 a fost deschisă fabrica din Bistrița urmând ca 3 ani mai târziu să își deschidă porțile și cea de la Pitești.

Leoni Romania, Leoni Romania uzina ludus, probleme Leoni Romania concedieri,autolatest

Am continuat să ne extindem cu fabrici satelit în Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În 2016, am înființat primul nostru Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca care coordonează 17 funcții corporate distincte.

Reprezentanții Leoni transmit că angajaților nu li s-a cerut demisia, nu au semnat și nu au fost îndemnați de către nimeni să semneze vreo renunțare la drepturi.

Leoni Romania, Leoni Romania uzina ludus, probleme Leoni Romania concedieri,autolatest

Potrivit companiei, oferirea de facilități pentru relocare la una dintre celelalte fabrici are loc pentru că compania dorește să păstreze angajații. Punctul de vedere integral al Leoni, la finalul articolului.

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

s s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente