Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Pretul motorinei in toate statiile Petrom a sarit de 8 lei/litru!

In ciuda crizei de acum cateva zile cand MOL a scumpit pretul la combustibili si a creat panica in toata tara, cei de la Petrom au ales in urma cu cateva ore sa vanda motorina cu peste 8 lei pe litru.

Si daca Petrom are un pret de 7.99 lei sau 8.01 lei pe litru, vom vedea o crestere la toti benzinarii dn Romania pentru ca pretul se face timp cartel dupa ceea ce afiseaza Petrom.

pretul motorinei a sarit de 8 lei, pret motorina petrom, pret motorina aprilie 2022, autolatest, pret gpl 2022, petrom omv lukoil mol

Miercuri, majoritatea companiilor care comercializează carburanți au efectuat majorări de prețuri la motorină, dar nu și la benzină.

pret benzina 2022, creste pretul motorinei 2022, pret mare gpl, petrom creste pretul, autolatest, probleme pret benzina putere cumparare

Interesant este că prețul benzinei a rămas același de câteva zile bune, în timp ce cel al motorinei s-a majorat cu 20 bani/l, ceea e ar putea sugera că, dincolo de evoluția prețului țițeiului Brent, există un dezechilibru între cerere și ofertă pe piața autohtonă și europeană în ceea ce privește combustibilul diesel.

pretul motorinei a sarit de 8 lei, pret motorina petrom, pret motorina aprilie 2022, autolatest, pret gpl 2022, petrom omv lukoil mol

Pentru a evita transmiterea volatilități ridicate de pe piața petrolului în prețul la pompă, companiile preferă să îl actualizeze pe cel din urmă cu o întârziere de câteva zile.

De la începutul anului, Brent-ul s-a apreciat cu peste 50%, în timp ce prețurile carburanților comercializați în România, cu circa 25% în cazul benzinei și cu aproximativ 32%, în cazul motorinei.

La un pret minim de 8 lei pentru fiecare litru de motorina sunt mari sanse ca pretul la GPL sa ajunga la un nivel de 3.90 lei!

pretul motorinei a sarit de 8 lei, pret motorina petrom, pret motorina aprilie 2022, autolatest, pret gpl 2022, petrom omv lukoil mol

CAT TE COSTA UN PLIN DE LOGAN IN ACESTE ZILE?

Daca luam in calcul un rezervor de 50 litri si mergi pe motorina trebuie sa scoti din buzunar suma de 400 lei, iar pentru un plin de benzina ( 7.6 lei/litru) scoti din buzunar suma de 380 lei.

pret benzina 2021, pret motorina, pret mare benzina, criza energetica europa, benzina 7 lei litru, motorina 7 lei litru, gpl cel mai mic pret la pompa, instalatii gpl bucuresti, gpl pentru masini, service gpl, oferta gpl 2021, gpl vs electric

Daca mergi pe GPL platesti pentru 50 de litri de gaz suma de 195 lei! Adica masina care merge pe GPL merge de fapt cu 50% mai ieftin decat cele pe motorina sau pe benzina!

cartel petrom, cartel omv, pret benzina carte, pret motorina cartel 2022, explozie pret benzina 2022, autolatest, gpl ramane la aceelasi pret

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente