Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Nokian Tyres te invata cum sa-ti prelungesti viata anvelopelor tale de iarna

Potrivit unui studiu solicitat de Nokian Tyres, numărul de anvelope uzate de pe șosele este îngrijorător de mare. De obicei, șoferii achiziționează anvelope noi doar atunci când adâncimea benzii de rulare este mult redusă și caracteristicile de siguranță ale anvelopei sunt clar afectate.

Potrivit experților, siguranța ar trebui să fie mereu prioritară. Anvelopele premium sunt și sigure și durabile. Siguranța este criteriul numărul unu pentru șoferii care achiziționează anvelope noi.

anvlope nokian, pret nokian, autosoft nokian, pret logan nokian, durabilitate nokian, fiabilitate, autolatest nokian

Conform unui sondaj solicitat de Nokian Tyres (YouGov martie 2021), alte caracteristici importante sunt durabilitatea, consumul redus de combustibil, zgomotul redus și costurile mici. Studiul a fost realizat în Germania, nordul Italiei, Rusia, Suedia și Finlanda. În fiecare țară au răspuns la sondaj 1.000 de șoferi.

Studiul indică faptul că mai mult de unul din patru șoferi achiziționează anvelope noi de iarnă numai după ce adâncimea benzii de rulare atinge valoarea minimă legală. În plus, aproape o pătrime dintre respondenți au indicat că achiziționează anvelope numai după ce observă diminuarea caracteristicilorde siguranță. Aceste cifre nu îi includ pe șoferii care folosesc anvelope all season.

Matti Morri, Technical Customer Service Manager, Nokian Tyres, este puțin îngrijorat de rezultate.

„Anvelopele nu trebuie niciodată uzate complet. O adâncime a benzii de rulare de 4 milimetri este o limită sensibilă pentru înlocuirea anvelopelor. Odată ce adâncimea benzii de rulare scade sub 4 milimetri, caracteristicile anvelopei se deteriorează în mod evident, în special în privința prevenirii acvaplanării. O adâncime foarte mică a benzii de rulare crește și riscul de deteriorare prin perforare”.

nolian tyres, cod QR nokian, cum citesc cod QR anvelope, nokian tyres anvelope cod QR, pret cod QR nokian, citeste cod QR cu telefonul foto samsung

Prețul unei anvelope indică și durabilitatea acesteia

Cumpărătorii de anvelope ar trebui să ia în considerare întreaga durată de viață a produsului: prețul indică parțial materialele utilizate în fabricație. Anvelopele premium au compuși de cauciuc și metal mai buni și mai durabili decât alternativele mai ieftine. De exemplu, anvelopele Nokian Tyres pentru SUV-uri și autoutilitare conțin fibră de aramidă, care întărește peretele lateral al anvelopei.

Aramida este o fibră foarte puternică folosită, de exemplu, pentru vestele antiglonț.

nolian tyres, cod QR nokian, cum citesc cod QR anvelope, nokian tyres anvelope cod QR, pret cod QR nokian, citeste cod QR cu telefonul foto samsung

„Totuși, rezistența la uzură nu ar trebui să fie singurul criteriu important în alegerea anvelopelor. Siguranța merită și ea luată în calcul, iar o bună aderență pe teren umed și prevenirea acvaplanării contribuie în mare măsură la aceasta”, spune Matti Morri.

„Șoferii pot prelungi durata de viață a anvelopelor prin rotirea acestora din față în spate și invers. Acest lucru va face ca anvelopele să se uzeze uniform. Din păcate, rotirea anvelopelor nu este prea întâlnită, chiar dacă ar putea chiar să dubleze kilometrajul obținut cu un set de anvelope”, adaugă el.

Și depozitarea corectă poate îmbunătăți durabilitatea anvelopelor. Cel mai bun loc pentru anvelope este unul răcoros și uscat, ferit de lumina soarelui. Acest lucru este important, având în vedere că sondajul Nokian Tyres sugerează că peste 75% dintre șoferi își păstrează anvelopele acasă.

CUMPARA ANVELOPE NOKIAN DE AICI!

Nokian Tyres 2022, statistici Nokian Tyres, anvelope Nokian Tyres, uzine Nokian Tyres, unde se fabrica Nokian Tyres?, detalii financiare Nokian Tyres

amv

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente