Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Nokian spune ca masinile SUV au mai mare nevoie de anvelope de iarna mai performante

În plus, anvelopele unui vehicul maretrebuie să ofere un răspuns exact al direcției, ceea ce implică și o presiune corectă deumflare.SUV-urile înalte și grele au nevoie de anvelope adecvate atât vara, cât și iarna.

Anvelopele SUV suntdotate, de obicei, cu un compus de cauciuc și materiale diferite, mai solide față de cele folosite încazul anvelopelor pentru mașinile de pasageri.„Dimensiunea mare a SUV-urilor și profilul ridicat al pereților laterali sunt adevărate provocări în ceeace privește proiectarea anvelopelor.

Este important ca senzația de direcție a autovehiculului șicomportamentul cauciucului în condiții extreme să fie cât mai bune.”, este de părere Martin Dražík,Product Manager, Nokian Tyres Europa.Anvelopele de înaltă calitate se remarcă în toate situațiile de condus.

Acestea sunt mai silențioase pedrumurile asfaltate, uscate și drepte. Pe șosele umede sau înghețate, senzația de direcție esteresimțită diferit în cazul anvelopelor de calitate superioară.

În situații extreme, precum frânarea bruscăsau schimbărea rapidă de bandă, calitatea anvelopelor este foarte importantă. Diferența dintre celede calitate superioară și cele de calitate inferioară se simte puternic.„Dezvoltatorii și testerii de anvelope cunosc condițiile extreme, ceea ce le permite să observe cuușurință diferențele majore dintre diferite anvelope. Totuși, șoferii obișnuiți s-ar putea să nu ia înconsiderare acest lucru.

Este posibil să întâlnească o situație extremă o singură dată, însă chiar șiatunci, un set de anvelope de înaltă calitate contează foarte mult.”, adaugă Dražík.

Presiune de umflare mai mare pentru SUV-uriȘoferii își pot asigura propria siguranță la volan prin verificarea în mod regulat a presiunii de umflare aanvelopelor.

Presiunile recomandate de producător pot fi găsite în manualul vehiculului. În cazul unuiSUV, șoferii care sunt obișnuiți cu vehiculele de pasageri sunt tentați să folosească presiuni deumflare prea mici.„SUV-urile necesită presiuni ale anvelopelor ceva mai mari decât vehiculele de pasageri, iar aceastădiferență este importantă.

La manevrele bruște efectuate cu un vehicul greu, este important caanvelopa să reacționeze corect.”, spune Matti Morri, Technical Customer Service Manager, NokianTyres.„Pentru stabilitate la volan, Nokian Tyres recomandă umflarea anvelopelor de iarnă cu 0,2 bari pestevaloarea recomandată de producătorul auto.”, completează acesta.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente