Nokian ne arata cum vor arata anvelopele viitorului

Articole Interesante

Vehiculele autonome necesită anvelope speciale. Senzorii conectați cu care vor fi echipate acesteanvelope joacă un rol important, deoarece mașinile trebuie să respecte aceleași condiții de condusprecum șoferii. Un expert al Nokian Tyres consideră că anvelopele inteligente vor fi ceva obișnuit încel mult cinci ani.

Automatizarea traficului avansează, ceea ce stabilește și noi cerințe pentru anvelopele auto. Atuncicând o mașină nu este controlată de o persoană, nevoia de a observa condițiile de condus prinintermediul senzorilor instalați pe anvelope, de exemplu, crește. Funcțiilor de siguranță tradiționale șifamiliare, precum aderența pe gheață și rezistența la acvaplanare, li se va alătura tehnologia carefurnizează date în timp real

.„Dacă un vehicul nu are un șofer activ care să se asigure că anvelopele oferă siguranță, aceastatrebuie măsurată în alt mod.”, spune Mika Penttilä, Head of Digital Technology, Nokian Tyres.

Când trebuie înlocuite anvelopele inteligente

Anvelopele inteligente permit și noi modele de service care pot fi utilizate chiar înainte să vedem mașini robotizate pe străzi

.„În viitor, anvelopele vor continua să se uzeze și să necesite înlocuire. Cu toate acestea,achiziționarea unui set nou de anvelope poate deveni mai facilă decât înainte.”, completeazăPenttilä.Frigiderele viitorului pot comanda lapte atunci când se termină și, același lucru se poate întâmpla și încazul anvelopelor uzate.

Pe măsură ce acestea se uzează, senzorii anunță retailer-ul de anvelope,care poate livra un nou set sau chiar le poate monta pe vehicul. Totuși, potrivit spuselor lui JukkaKasi, primul pas este ca șoferul să fie anunțat cu privire la uzura anvelopelor.Anvelopa poate transmite datele despre uzură către sistemul de informații de la bord, care anunțășoferul că anvelopele pot fi utilizate în siguranță încă trei luni.

În același timp, sistemul îi recomandăsă contacteze cel mai apropiat retailer și îi furnizează datele de contact ale acestuia. La fel seîntâmplă și cu vehiculele actuale care pot anunța șoferul că rămân fără combustibil și oferă îndrumăride navigație către cea mai apropiată benzinărie.

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente