Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cum sa ai grija de anvelopele tale pe timpul verii? Cum se verifica si se inlocuiesc

Presiunea in anvelope

Este important sa ai o atentie deosebita asupra presiunii din anvelope, pe timp de vara. Cel mai bineeste sa verifici anvelopele la inceputul zilei, inainte ca pneurile sa se incalzeasca si sa creascapresiunea din interiorul acestora si sa folosesti un sistem de monitorizare a presiunii TPMS.

Presiunea in anvelope se modifica odata cu cresterea temperaturilor, cu aproximativ 1 pana la 2 PSIpentru fiecare crestere de 10 grade a temperaturii aerului exterior. Consulta manualul mașinii sauperetele lateral al anvelopei pentru a afla care este presiunea ideala pentru anvelopele mașinii tale.

Ideal ar fi sa verifici cat de des posibil presiunea anvelopelor la un service specializat. Candproducatorii de vehicule dau presiunea recomandata a anvelopelor, aceasta este, in general, bazatape o citire la rece a presiunii in anvelope, nu pe o citire la cald, motiv pentru care ar trebuie saverifici presiunea in anvelope dimineata devreme, in timp ce este mai racoare afara.

In acel moment, daca anvelopele au nevoie de mai multa presiune, mergi la un service in anvelope siadauga cantitatea de aer necesara. Verificarea presiunii mai tarziu in timpul zilei iti va oferi, probabil,afisaje diferite, asa ca incearca sa respecti aceeasi ora de verificare a presiunii de fiecare data.

Inspectie vizuala saptamanala

Cel putin o data pe saptamana, ar trebui sa te plimbi in jurul masinii pentru a-ti verifica anvelopele.Cand verifici anvelopele, fii atent la banda de rulare sa nu fie prea uzata, neuniforma sau taiata.Uzura neuniforma a benzii de rulare poate indica alte probleme legate de anvelope, cum ar fi oaliniere sau echilibrare gresite.

Rezolvarea acestor probleme va face ca vehiculul tau sa fie mai fiabilsi cauciucurile sa se uzeze uniform.De asemenea, ar trebui sa verifici peretii anvelopelor pentru a te asigura ca nu exista fisuri, crapaturisau galme in peretele lateral.

Acestea sunt semne ca trebuie sa inlocuiesti anvelopele. Daca veziaceste semne, mergi la un service specializat in anvelope si monteaza altele noi.

Nu circula cu anvelope prea vechi

Cel mai important mod prin care ai grija de pneurile masinii tale dar si de siguranta ta este sa nuconduci cu anvelope prea vechi. Este indicat sa schimbi anvelopele la fiecare 5 ani pentru caimbatranesc, pot crapa si banda de rulare sa va uza si nu va mai fi sigura la drum.Fereste-te de o posibila explozie si daune potentiale prin montarea unui set nou de anvelope pevehicul.

Ai grija de anvelopele masinii tale si de siguranta ta daca inlocuiesti la timp anvelopele prea vechisau prea uzate si verifici presiunea din cauciucuri in mod regulat!


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente