Michelin a realizat reamenajarea refugiului Iezer si remarcarea traseelor montane

Articole Interesante

“Proiectul Michelin GM îşi doreşte să contribuie la crearea unui cadru mai sigur şiaccesibil pentru cei ce iubesc experienţele pe munte, dar şi să valorifice într-un mod responsabilpotenţialul turistic al unor zone superbe, precum traseele din Munţii Iezer Păpuşa sau MunţiiBaiului.

Fiind de asemenea şi o acţiune de voluntariat, a doua ediţie a proiectului MichelinGreen Mobility a fost o nouă experienţă ce a oferit participanţilor ocazia să descopere traseesuperbe alături de oameni care îmărtăşesc aceleaşi valori şi să se reconecteze cu natura”, adeclarat Manuela Burat, Preşedinte comitet CSR Michelin România.

“Aproximativ 111 voluntari au colaborat, au muncit în condiţii de vreme nefavorabilă, autrecut peste provocările permanente ale muntelui, nu au ţinut cont de programul obositor, şiau făcut posibilă reamenajarea unui refugiu la peste 2000 de metri şi a cărărilor ce duc cătreacesta.

Iar, cel mai important, rezultatele efective rămase în urma proiectului sunt extrem deutile pentru comunitate.” au adaugat membrii Salvamont Campulung.

Muntii Iezer Papusa:

Aceştia sunt munţi situaţi în lanţul Carpaţilor Meridionali, ce se întind de la Damboviţa laRâul Doamnei. Cel mai înalt punct al lor este Vârful Roşu din centrul masivului, având oaltitudine de 2469 de metri.

Sunt foarte accesibili turiştilor, prin poziţionarea aproape de Bucureşti: 175 km;

Cabane: Voina, Cuca;

Refugiul Iezer este situat la altitudinea de 2165 de metri pe malul Lacului glaciar Iezer, subVf. Iezerul Mare;

Este unul dintre refugiile situate la cea mai mare altitudine din România – în caz de pericol,refugiul are o poziţionare foarte bună în centrul masivului, putând adăposti salvamontiştiiaflaţi în misiune sau turiştii rătăciţi;

Pe timp de vreme nefavorabilă, este singurul punct de refugiu şi adăpost la coborârea dincreastă.


Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente