Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Maserati lanseaza modelul Grand Sport

Acesta este o varianta imbunatatita a modelului cunoscut Coupe, elementele care-l diferentiaza pe Grand Sport de Coupe fiind un motor mai puternic si un interior modificat, noile materiale dandu-i o nota ridicata de personalitate acestuia.

Astfel orice constructor renumit dupa ce lanseaza un model foarte scump si performant, realizeaza cam pe la jumatatea vietii acestuia si o versiune mai exclusivista care de obicei se construieste intr-o serie redusa si care se adreseaza doar catorva impatimiti ai marcii.

Asa este si cazul lui Grand Sport de la Maserati, acesta fiind o exemplificare in detaliu a mentalitatii nobilei marci italiene. Grand Sport dispune, pe langa toate elementele care au consacrat versiunea de serie mare Coupe, de dotari rare sau materiale si culori ale caroseriei nemaiintalnite la celelalte masini Maserati.

Astfel cea mai importanta schimbare fata de Coupe este motorul V8 de origine Ferrari imbunatatit, acum acesta dezvoltand o putere maxima de 400 de CP fata de doar 390 inainte. Admisia variabila si noile axe cu came de factura sportiva dau modelului Garnd Sport noi aptitudini pe sosele.

Sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizeaza acum in doar 4,8 secunde iar viteze maxima de 290 km/h este atinsa la o turatie de 7550 de rotatii pe minut.

Aceste valori sportive nu puteau sa intregeasca masina daca suspensia pilotata electronic de tip Skyhook nu ar fi fost coborata cu 10 mm, rezultatul acestui demers fiind un mai bun coeficient de inaintare, CX-ul lui Grand Sport de 0.33 fiind astfel unul dintre cele mai bune din segmentul GT de lux.

Transmisia oferita este doar de tipul secvential Cambiocorsa, aceasta dispunand de sase rapoarte si numai putin de patru programe de functionare precum cel Sport,Automat, Normal si Aderenta Scazuta pentru anotimpul rece.

In interior gasim acum materiale noi si rafinate, combinatia de piele, fibra de carbon si tesaturi de inalta tehnologie , intregind fericit ambianta retro din interiorul noului Maserati.

Pretul la care va fi oferit aceasta sportiva porneste de la 96.000 euro pret CIP si poate creste usor la peste 100.000 de euro daca sunt adaugate si optionale.

9 Aprilie 2005

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente