Jeep J8 inlcuieste HUMVVE-ul

Articole Interesante

Jeep a construit primul automobil de teren pentru US Army in anul 1941, primul Willis demonstrand atat o foarte buna capacitate de trecere pe drumurile denivelate cat si o foarte bune fiabilitate in special pe campul de lupta. Noul J8 pentru armata americana se prezinta cu o motorizare diesel de 2.8 litri, motor produs de catre italienii de la VM Motori. Acesta dezvolta o putere maxima de 158 CP si ofera un moment motor foarte bun de 400 Nm.

Cu asemenea performante Jeep J8 este capabil sa tracteze indiferent de teren o greutate maxima de 3.5 tone, iar vadul maxim pe care este capabil sa-l strabata este de 762 mm. Caroseriea lui J8 este putin diferita fata de versiunea civila Wrangler prin ranforsarea sasiului si a unui nou tip de sudura capabil sa reziste in cele mai extreme conditii de utilizare. Cu acest nou Jeep J8 armata americana poate sa transporte atat echipamente specifice logisticii armatei cat si transportul de militari.

Jeep J8 va incepe sa fie produs in parteneriat de catre grupul Chrysler si LLC in fabrica sa din Egipt. Prima generatie a masinii de teren pentru armata americana a ajuns sa fie apreciata chiar si de catre conducatorul fortelor aliate in timpul celui de-al doilea razboi mondial, generalul D. Eisenhower care declarat ca razboiul nu ar fi putut sa fie castigat fara aportul Jeep-ului. De asemenea trebuie sa mentionam ca numele de Jeep provine din prescurtarea initalelor date acestei masini, GP (General Purpose).

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente