Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

In urma accidentului mortal de pe Laminorului, Primaria Sectorului 1 introduce 330 de limitatoare de viteza

Primaria Sectorului 1 a anuntat ca vrea sa monteze 330 de limitatoare de viteza la principalele treceri de pietoni din sector.

Amplasarea de limitatoare de viteză pe 330 de străzi aflate în administrarea Sectorului 1, supraînălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli, modernizarea intersecțiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenție și aplicarea strictă a Codului Rutier sunt doar o parte din măsurile cuprinse în Planul de siguranță rutieră a Sectorului 1.

razie Brigada Rutiera, actiune Brigada Rutiera, imcompetenta Brigada Rutiera bucuresti, accident pallady Brigada Rutiera, accident i maniu Brigada Rutiera, nicusor dan Brigada Rutiera, baluta Brigada Rutiera, primaria sector 3 Brigada Rutiera, amenda la volan Brigada Rutiera

„În 2019, România a raportat cea mai mare rată a mortalității cauzate de accidente rutiere din Uniunea Europeană, 96 decese/1 milion locuitori. Sunt statistici care trebuie să dea tuturor de gândit și să ne facă să acționăm urgent și ferm. Am gândit acest plan pentru a crește gradul de siguranță al pietonilor din Sectorul 1 și a opri teribilismul de pe străzi,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Tot în acest proiect de hotărâre este prevăzută posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată acorda ajutoare de urgență familiilor victimelor accidentului din 13 ianuarie 2022 din bulevardul Laminorului.
garduri stb, accident garduri stb bucuresti, masina rasturnata gard tramvai, soferi beti garduri stb, delimitare linie tramvai bucuresti, accident gard tramvai
Cu privire la acest caz, precizăm că la Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei au fost înregistrate cel puțin două petiții (cu nr. 33888/29.11.2018 și 32995/24.10.2019) pentru remedierea deficiențelor trecerii de pietoni din bulevardul Laminorului la intersecția cu strada Mihai Viteazu. În ciuda acestor petiții, deficiențele semnalate nu au fost din păcate remediate.
Lucrări pentru realizarea a 100 treceri pentru pietoni supraînălțate din mixtură asfaltică pe străzile din administrarea Sectorului 1.
Toate trecerile de pietoni de lângă școli vor fi analizate pentru a fi securizate cu acest tip de infrastructură. În bugetul pe anul 2022, aferent lucrărilor de semnalizare rutieră, este cuprins și montajul a 97 de indicatoare rutiere reflectorizante ”trecere pentru pietoni” echipate cu lămpi cu leduri, alimentate de la panouri fotovoltaice complet echipate.
Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente