Guvernul de dreapta din Italia a decis ca pana la sfarsitul anului vor intra in vigoare cateva modificari care nu mai permit alcoolicilor si drogatilor sa se urce la volan.
Salvini spune ca daca esti prins baut sau drogat la volan permisul tau auto este anulat din start, iar daca baut sau drogat si esti vinovat in producerea unui accident masina masina ta este confiscata dupa care se aplica “amenda cu puscarie”.
Politia Rutiera este principalul vinovat pentru ca in ultimii 19 ani au murit peste 43.000 de romani
Din pacate in Romania, incompetentii nici acum in octombrie nu au reusit sa implementeze noile reguli ale soferilor prinsi bauti sau drogati la volan, iar aplicarea legii Anastasia este inca optionala in functie de cat de important esti politic.
Legea Anastasia trebuie sa fie aplicata in urmatoarea situatie: „Dacă ai fost găsit vinovat, evident, în urma unui proces, indiferent cum te cheamă, indiferent câți bani ai, indiferent ce avocați ai, singura, să spunem, pedeapsă posibilă în momentul de față pentru asemenea fapte este cu executare în penitenciar, dar sunt și alte măsuri complementare”.
In Polonia a intrat anul acesta legea prin care, daca esti prins baut ( fara a avea un accident) politia are dreptul sa-ti confiste masina chiar daca este propritate privata/leasing sau imprumutata!
LEGEA nr 213:
Este vorba despre Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
- nu deținea permis de conducere;
- deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
- a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
- a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.Este vorba despre Legea”Anastasia”, dedicată memoriei Anastasiei, fetiţa care în 2022, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, într-o goană nebună prin localitate”, potrivit inițiatorului actului normativ, senatorul Robert Cazanciuc.
Legea a fost adoptată de Parlament, prin vot final la Camera Deputaților, în 28 iunie. A fost promulgată vineri, 7 iulie.
PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA sustine Autolatest Romania sa ramana obiectiva in continuare: Donează prin Patreon AICI