Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Guvernul propune o a treia varianta a taxei auto!

Propunerea care s-a degajat este de a face o taxa care sa se reflecte, intr-o formulă simpla, legata de nivelul taxei si de nivelul de emisii de CO2, dupa principiul poluatorul plateste.

Cu cat polueaza mai mult, cu atat plateste mai mult, a explicat premierul. Noua taxa ar putea intra in vigoare din luna iulie, dupa noi consultari cu reprezentantii Comisiei Europeane. “Prefer să am investitii in Romania precum Nokia, Ford, Renault si multe altele si acestea sunt lucrurile care conteaza, ele sunt cele care garanteaza locuri de munca si nu samsarii care vand masini second-hand in talciocul de la Vitan, ca sa fiu foarte clar”, a adaugat prim ministrul. Noua propunere privind taxa de poluare auto va intra mai intai in dezbatere publica.

RECORD DE AUTOTURISME NOI INMATRICULATE IN ROMANIA Numarul masinilor noi inmatriculate in Romania a crescut cu 34,5% in luna ianuarie a acestui an, fata de aceeasi perioada a lui 2007. Tara noastra este astfel pe locul al treilea pe lista statelor unde a crescut foarte mult numarul masinilor noi inmatriculate luna trecuta. Cea mai dinamica piata a fost in Lituania unde au fost inmatriculate cu 55,2% mai multe masini, urmata de Slovacia cu 36,6%. Urmeaza apoi Romania si Polonia (24,6%), arata statisticile publicate, vineri, de Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA).

In Romania au fost inregistrate, in ianuarie 2007, 29 495 de automobile fata de 21 931 in prima luna a anului trecut. Dintre cele mai tari piete din vestul Europei, doar Germania a inregistrat o crestere a inmatricularilor, cu 10,5%, in timp ce acestea au scazut in Marea Britanie cu 2,1%, in Franta cu 5,6%, in Italia cu 7,3% si in Spania cu 12,7%, foarte posibil din cauza crizei creditelor. Pe de alta parte, cele mai multe masini inmatriculate in Europa au fost fabricate de grupul Volkswagen din care fac parte brandurile VW, Audi, Skoda, Seat Lamborghini si Bentley (18,7%). Urmeaza grupul francez PSA Peugeot Citroen – 13,4%, Ford cu 11,1%, General Motors cu 9,4%, Fiat cu 8,9%.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente