Conform jurnalistilor din Europa de Vest se pare ca Renault sa afla in discutii importante care se refera la vanzarea marcii Dacia.
Automotive News Europe scrie că Renault a primit mai multe oferte de parteneriat pentru divizia responsabilă de motoare diesel şi benzină pe care o va înfiinţa alături de cea dedicată maşinilor electrice şi diviziei software, potrivit unor surse apropiate companiei.
Renault are în plan înfiinţarea a două divizii – una pentru maşini electrice în Franţa şi una dedicată motoarelor termice pentru diviziile din afara Franţei.
Sursele citate de Automotive News Europe spun că deja grupul francez a primit cereri de parteneriat pentru divizia de motoare termice – care va include Automobile Dacia, Uzina Mecanică de la Mioveni şi Renault Technologie Roumanie.
ELECTRIFICAREA OCOLESTE ROMANIA!
Renault are în plan înfiinţarea a două divizii – una pentru maşini electrice în Franţa şi una dedicată motoarelor termice pentru diviziile din afara Franţei.
Miza o reprezintă viitorul industriei auto în România, piaţă unde nu a fost anunţată nicio investiţie majoră concretă în producţia de baterii pentru maşini electrice – în Ungaria sau Polonia au fost demarate investiţii de miliarde de euro în astfel de fabrici.
Impactul economic asupra României este enorm, având în vedere că Dacia este cel mai mare exportator iar datorită uzinei de la Mioveni s-a pus bazele industriei auto moderne pe plan local unde lucrează peste 240.000 de angajaţi.
CATI OAMENI LUCREAZA LA DACIA PITESTI?
Informațiile vehiculate aruncă un val de incertitudine asupra fabricii de la Mioveni, unde muncesc peste 13.000 de salariați. Deschisă în 1968, preluată din 1999 de grupul Renault, fabrica de la Mioveni a produs în 2021 peste 250.000 de mașini.
Noile divizii ar urma să aibă câte 10.000 de angajați fiecare, în condițiile în care la nivel internațional Renault are aproape 160.000 de salariați.
“That entity will include factories producing engines and gear boxes for gasoline and hybrid cars in Spain, Portugal, Turkey, Romania and Latin America.”
UE VREA CA ROMANIA SA DEVINA O TARA AGRARA!
Se pare ca politica UE anunta retragerea industriei auto din Romania, in locul sau urmand ca tara noastra sa devina un agrara cum era si inainte de 1989.
Agricultura în România are o valoare de 5% din produsul intern brut și angrenează 30% din populația activă ocupată.
România are o suprafață agricolă de 14,8 milioane de hectare, dintre care doar zece milioane sunt ocupate cu terenuri arabile. După o evaluare făcută în noiembrie 2008, aproximativ 6,8 milioane de hectare agricole nu sunt lucrate.
În anul 2013, agricultura a adus 18,5 miliarde de euro în economie, acesta fiind cel mai bun rezultat din istorie.