Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Detalii in premiera cu noul Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV

Pe măsură ce electrificarea mobilității continuă, noul model Kia Niro oferă o soluție intuitivă pentru clienții care doresc să facă primul pas către un viitor mai sustenabil.

Cu trei opțiuni de sisteme de propulsie electrificate extrem de eficiente, o serie de caracteristici și tehnologii avansate, precum și cu designul îndrăzneț și capacitatea caracteristică a unui CUV de ultimă generație, noul Niro se adresează tuturor celor care doresc să facă tranziția la un automobil electrificat.

Urmând primei generații de mare succes Niro, un model care a lansat gama de automobile
electrificate eco-friendly Kia în Europa, noul model a fost complet modernizat pentru a
prelua conducerea în competitivul segment C-CUV. Pentru a ieși în evidență printre tot mai
multele automobile electrificate disponibile în showroom-urile europene, Kia s-a concentrat
ca noul Niro să îndeplinească cerințele cheie ale consumatorilor conștienți de mediu, cu o
interpretare proaspătă a crossover-ului compact.

autolatest Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV, pret, test drive, kiablog Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV, review, 6dct phev, review

Aspectul interior al noului Niro a fost conceput pentru a fi atât primitor, cât și intuitiv, în timp ce o experiență de condus orientată spre confort, ajutată de izolarea suplimentară a habitaclului pentru a combate zgomotul de pe drum și al sistemului de propulsie, se adaugă caracterului relaxant al automobilului.

Prin creșterea dimensiunilor exterioare ale noului Niro cu până la 65 mm în lungime și cu 20 mm în ampatament în comparație cu modelul anterior, Kia a creat un interior spațios și funcțional care va răspunde nevoilor tuturor clienților.

Materialele sustenabile din cabină limitează și mai mult impactul automobilului asupra mediului.

Sisteme de propulsie electrificate, eficiente pentru toți

autolatest Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV, pret, test drive, kiablog Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV, review, 6dct phev, review

Disponibil în configurații cu sisteme de propulsie hybrid electric (HEV), plug-in hybrid
(PHEV) și 100% electric (BEV), noul Niro permite în continuare clienților să aleagă o soluție
electrificată fără compromisuri care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

În timpul programului extins de dezvoltare al noului Niro, echipele de proiectare și inginerie
Kia și-au propus să îmbunătățească caracteristicile de sustenabilitate deja impresionante ale modelului anterior, menținând o eficiență remarcabilă a consumului de combustibil, sporind în același timp autonomia în modul electric a modelelor Niro PHEV și Niro EV. O serie de perfecționări și tehnologii noi pentru toate sistemele de propulsie oferă clienților cele mai noi soluții de condus eco-friendly.

Noile modele Niro HEV și PHEV dispun de motorul GDI Kia Smartstream de 1.6 litri, foarte eficient, care încorporează o serie de soluții inovatoare concepute pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil.

Prin creșterea presiunii sistemului de injecție a combustibilului, modificarea raportului de compresie al motorului, optimizarea rapoartelor cutiei de viteze, montarea de noi rulmenți cu bile cu frecare redusă și integrarea unei chiulase îmbunătățite cu o evacuare gândită pentru proprietăți de răcire îmbunătățite, noii șoferi de Niro se vor bucura de o economie de combustibil sporită în călătoriile fiecărei zi.

autolatest Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV, pret, test drive, kiablog Kia Niro 2022-EV sau Hybrid sau PHEV, review, 6dct phev, review

O eficiență sporită o constituie montarea celei de a doua generații a transmisiei inovatoare Kia cu șase trepte și dublu ambreiaj (6DCT).

Înlăturând treapta de marșarier și preluând puterea de la motorul electric în locul celui cu ardere în timpul deplasării cu spatele, noua transmisie economisește 2.3 kg și îmbunătățește în ansamblu eficiența combustibilului cu 0,62% la versiunile HEV și PHEV. Pe lângă faptul că ajută la reducerea emisiilor, transmisia este, de asemenea, mai rafinată și oferă performanțe mai mari pentru o experiență de condus mai plăcută.

Îmbunătățirile specifice noului Niro PHEV includ o baterie mai mare de 11.1 kWh, față de 8,9 kWh la modelul anterior, permițând o autonomie electrică de până la 65 km (conform ciclului combinat WLTP, în echiparea cu jante de 16 inch), ideală pentru majoritatea deplasărilor zilnice.

Kia Niro Hybrid 2022, test drive, drive test Kia Niro Hybrid 2022, niro II 2022, kiablog, autolatest, review, consum real bucuresti

De asemenea, echipa de ingineri Kia a optimizat modul de rulare EV al automobilului
pentru a se asigura că noul Niro PHEV poate funcționa mai mult timp utilizând energie
electrică, reducând în continuare emisiile și economisind combustibil.

Automobilul introduce, de asemenea, sistemul opțional auxiliar de încălzire Positive Temperature Coefficient (PTC), de înaltă tensiune de 5.5 kWh, care permite automobilului să utilizeze energie electrică pentru mai mult timp în condiții de temperaturi scăzute. Prin utilizarea energiei electrice pentru încălzirea habitaclului și prin limitarea necesității de a activa motorul cu ardere internă, șoferii vor beneficia de perioade prelungite de propulsie electrică.

Kia Niro Hybrid 2022, test drive, drive test Kia Niro Hybrid 2022, niro II 2022, kiablog, autolatest, review, consum real bucuresti

Elementele ceramice autoreglabile ale sistemului oferă, de asemenea, performanțe îmbunătățite de încălzire a habitaclului în modul EV.

Clienții care aleg noul Niro EV vor beneficia de o autonomie complet electrică extrem de
impresionantă de până la 460 km. Cu o putere disponibilă de 150 kW și un cuplu de 255
Nm, șoferii se vor putea deplasa fără efort și într-un mod rafinat în toate condițiile.

Încărcarea bateriei modelului Niro EV este, de asemenea, rapidă și convenabilă, necesitând
doar 43 de minute pentru o încărcare de la 10-80% în condiții optime, folosind un încărcător rapid.

Niro HEV (Hybrid) 2022, Niro PHEV (Plug-in Hybrid) 2022, eNiro 2022, kiablog, test drive, pret kia niro 2022, autolatest, testeauto

Platformă high-tech pentru flexibilitate îmbunătățită

În centrul noului Niro se află a treia generație a platformei avansate K dezvoltată de Kia, o
arhitectură care a fost concepută și îmbunătățită pentru a oferi flexibilitate, performanță și
siguranță de neegalat. Pe lângă faptul că poate găzdui cele trei configurații avansate ale
sistemului electrificat de propulsie ale modelului Niro, pachetul inteligent al platformei le
permite clienților să beneficieze de spațiu interior impresionant și de capacitate sporită
pentru bagaje.

Kia e-Niro EV, test Kia e-Niro EV, autonomie Kia e-Niro EV, review Kia e-Niro EV, consum Kia e-Niro EV, pret romania, kiablog romania

Pentru a permite o experiență de condus plăcută și dinamică, noua platformă a modelului Niro are suspensie de tip MacPherson în partea frontală și o configurație multi-link cu patru brațe în spate, în timp ce un raport optimizat al transmisiei a fost reglat pentru o reacție îmbunătățită, stabilitate și confort în timpul călătoriei.

În timpul dezvoltării automobilului, a fost important să se asigure faptul că noul Niro oferă
calități excepționale de siguranță. Fiecare model are o structură cu mai multe niveluri de
rezistență pentru performanță optimă la impactul frontal, în timp ce proporția de oțel ștanțat la cald de înaltă rezistență utilizat în construcția modelui Niro a crescut cu 22% față de modelul anterior, sporind și mai mult rezistența structurii generale a automobilului.

Niro HEV (Hybrid) 2022, Niro PHEV (Plug-in Hybrid) 2022, eNiro 2022, kiablog, test drive, pret kia niro 2022, autolatest, testeauto

Niro HEV (Hybrid) 2022, Niro PHEV (Plug-in Hybrid) 2022, eNiro 2022, kiablog, test drive, pret kia niro 2022, autolatest, testeauto

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente