Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

De luni NU se mai inmatriculeaza masini cu volan pe dreapta! Merg doar dezmembrate

RAR a demonstrat din nou ca este o institutie care nu are nici o putere in legislativul Romaniei pentru ca nu a reusit in 30 de ani sa interzica inmatricualarea acestor masini.

Mai mult “inginerii” RAR au permis inmatriculeaza masinilor cu volan pe dreapta fara sa tina cont de caracteristicile necesare in UE, adica trec masinile cu farurile normale care sunt inchiriate! Adica RAR nu a putut forta statiile ITP sa verifice real tipul de faruri pentru masinile care deja au numere de Romania!


Acum RAR spune ca BREXIT permite oficial sa refuze inmatricularea masinior cu volan pe dreapta!

Î: După încheierea perioadei de tranziție, deci de la 1 ianuarie 2021, mai pot fi introduse pe piață vehicule rutiere noi sau produse auto noi omologate de autoritatea de omologare de tip a Regatului Unit ?

R: NU, de la 1 ianuarie 2021 pot fi introduse pe piață numai vehicule rutiere noi sau produse auto noi omologate UE de autoritatea de omologare de tip a unui stat membru al UE. Prin excepție, pot fi totuși introduse pe piață vehicule rutiere noi sau produse auto noi omologate de autoritatea de omologare de tip a Regatului Unit dacă acestea au fost introduse legal pe piața Regatului Unit sau a UE înainte de încheierea perioadei de tranziție.


Î: După încheierea perioadei de tranziție, deci de la 1 ianuarie 2021, mai pot fi importate vehicule rutiere utilizate (second-hand) din Regatul Unit?

R: DA, dar acestea trebuie să îndeplinească condițiile tehnice aplicabile la omologarea individuală a vehiculelor rutiere utilizate importate din state terțe. Subliniem că pentru aceste vehicule postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului, iar norma de poluare minimă trebuie să fie Euro 3 sau Euro III, după caz.

Î: După încheierea perioadei de tranziție, deci de la 1 ianuarie 2021, certificatele de inspecție tehnică periodică emise de o stație de inspecție tehnică periodică din Regatul Unit mai pot fi folosite pentru reînmatricularea unui vehicul în România?

R: NU, este necesară efectuarea unei noi inspecții tehnice periodice de către Registrul Auto Român, cu ocazia omologării individuale și eliberării cărții de identitate a vehiculului în vederea reînmatriculării vehiculului în România.

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente