Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

De astazi in Sectorul 1 din Bucuresti daca parchezi masina “pe dos” primesti o amenda de 1.100 de lei

Actualul Primar de la Sectorul 1, Clotilde Armand a implementat pentru prima data in istorie amenda digitala data pe loc cocalarilor.

Este vorba de un sistem informatic care permite politiei locale sa fotografieze si sa amendeze pe loc soferii care erau obisnuiti sa parche pe unde doreau in acest sector.

amenda politie locala sector 1, amenda digitala pe loc parcare ilegala sector 1, Clotilde Armand,art. 72 din OUG nr. 195/2022, autolatest

De exemplu, în cazul unei mașini parcate neregulamentar, polițistul local fotografiază autovehiculul și introduce în programul informatic câteva date în câmpuri prestabilite: marca, numărul de înmatriculare, culoarea etc.

Aplicația recunoaște automat, din geolocația fotografiei, strada și numărul poștal. Telefonul este conectat la o imprimantă portabilă, care printează pe loc contravenția, pe care polițistul local o afișează în parbriz. Datele sunt transmise în timp real și la Serviciul Dispecerat din Poliția Locală.

amenda politie locala sector 1, amenda digitala pe loc parcare ilegala sector 1, Clotilde Armand,art. 72 din OUG nr. 195/2022, autolatest

Cât este amenda pentru parcare neregulamentară

În 2023, punctul de amendă a rămas îngheţat la 145 lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă.

Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

ridicari masini sector 1, depozitare masini ridicate sector 1 ,amenda sector 1 masina parcate, politia locala 1, autolatest, clotide armand

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Conform art. 72 din OUG nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice, ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă.

VEZI VIDEO AICI!

masini ridicate sector 1, clotide armand masini ridicate, cocalari ferrari parcat trecere pietoni, autolatest, supercar ridicat politie

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

3 COMMENTS

  1. O adunătura de analfabeți ce au primit drepturi pe care le folosesc in mod abuziv. Nu au capacitatea de a purta o conversatie argumentata in mod coerent. Dau amenzi total aiurea.

  2. Scot amenda electronic pt ca nu știu sa scrie , te cheamă la sediul poliție locale sa facă procesul verbal , timp pierdut aiurea . Întrebarea mea este următoarea : doar un angajat din poliția locală știe sa scrie și sa citească in limba romană ? La restul le ati dat aparate automate ? Din 10 mașini parcate ilegal , doar eu am avut amenda in geam , de ce ? Va rog un răspuns la întrebări

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente