Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cresc tarifele de referinta RCA pentru anul 2024! Recomandarea este sa-ti faci RCA in ultimele zile din 2023

In urma cu ceva vreme cei de la KPMG au realizat un studiu care arata ca incepand cu anul 2024 romanii vor avea de platit mai mult pentru orice polita RCA.

Acestia spun ca tarif de referinţă RCA poate sa creasca si cu 6% fata de cel din februarie 2023, adica cel din prezent care este cel mai mare din istorie pentru toti soferii de automobile din Romania.

tarifele de referinta RCA 2024. creste rca auto 2024, piata asigurari 2024, autolatest

Cel mai mic tarif de referinţă RCA este de 1.055 lei, care se regăseşte la categoria de vârstă 51-60 de ani, pentru autoturismele cu o capacitate cilindrică de sub 1.200 cmc, în timp timp ce tariful cel mai mare se regăseşte la categoria de sub 30 de ani, pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc.

Noile tarife aduc creşteri pe majoritatea categoriilor, de la 0,4% şi până la peste 6%, faţă de tarifele publicate în februarie 2023, pe unele segmente regăsindu-se chiar şi mici scăderi între 0,6% şi 3,3%.

scandal euroins, fga euroins 2023, asf scandal euroins, despagubiri asigurati euroins, probleme asigurari 2023, autolatest, testeauto

DE CE CRESC POLITELE RCA IN 2024?

Tarifele de referinţă estimate au la bază evoluţia daunalităţii aferentă unei perioade de cinci ani.

Publicarea tarifelor de referinţă reprezintă un demers de transparenţă şi nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

asf fete directori, asf baar probleme rca, faliment euroins 2023, vinovati asf euroins, probleme asigurari rca, decontare directa, fga euroins 2023, accident masina euroins, autolatest

Si, conform tuturor datelor majoritatea politelor RCA urmeaza sa fie mai scumpe din 2024, adica este mai bine sa-ti faci RCA chiar acum in ultimele zile ale anului pentru a avea tariful vechi.

Insa aici trebuie spus ca șoferii cu un istoric curat de accidente pot beneficia de reduceri, sistemul Bonus-Malus permite ajustări ale primelor de până la 50% reducere sau până la 80% creștere, bazate pe performanța la volan.

EUROINS Asigurare-Reasigurare SA, faliment EUROINS Asigurare-Reasigurare SA, asf incompetenta, baar incompetenta, spagi asigurari, pagubiti asigurari, circula fara rca, probleme rca 2023, piata asigurarilor

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania:

Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente