Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

CNAIR vrea sa modernizeze 246 de treceri la nivel a drumurilor nationale cu calea ferata

Acest proiect, finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021.

Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune:

-montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară;

-montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație;

-semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier);

-marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator)

Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

STALPI FIXI PENTRU DELIMITAREA BENZILOR DE CIRCULATIE:

Stalpii flexibili de delimitare sensuri de circulatie au o elasticitate ridicata, sunt rezistenti la eventualele coliziuni cu vehiculele, sunt rezistenti la flexari repetate si nu produc avarii vehiculelor in cazul de impact.

La trecerea  vehiculelor peste stalpi, acestia flexeaza si revin singuri la pozitia initiala. Au forma cilindrica, diametrul exterior este de 75 mm si inaltimea de 750 mm de la nivelul solului.   

Pentru sporirea vizibilitatii pe timp de zi, dar mai ales pe timpul noptii, la partea superioara a stalpilor sunt aplicate doua benzi din folie reflectorizanta, de culoare alba, produsa de Compania 3M.  

 Pentru stabilitate, stalpii flexibili sunt prevazuti la baza cu o talpa pentru fixare pe carosabil. Fixarea lor pe suprafete de beton sau asfalt se face in trei puncte, cu dibluri din plastic, saibe si holzsuruburi.   

Stalpii flexibili de delimitare sensuri de circulatie se monteaza de o parte si de alta a caii ferate, de la limita acesteia cu carosabilul, pe o distanta de 25 m pe fiecare parte, pe axul drumului, la o distanta de 1 m unul de celalalt.

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente