Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cea mai economica masina KIA este fara doar si poate vechiul KIA Picanto generatia SA cu motorul 1.1 CRDi Diesel D3FA 75CP

Si acest lucru se observa la capitolul diesel unde motoarele 1.6 CRDI nu pot consuma mai putin decat un clasic 1.5 dCI de la Renault sau chiar unul 1.6 TDI de la Volkswagen.

Insa chiar daca consuma in mod real putin mai multa motorina, acestea exceleaza la capitolul fiabilitate indiferent care sunt concurentii sai directi!

Acum fanii KIA vor spune ca motoarele pe benzina sunt economice fata de cele ale concurentei, insa realitatea este ca cei de la KIA au avut in gama una dintre cele mai economice masini vandute in Europa.

Este vorba de vechea generatie KIA Picanto SA cu motorul cu 3 cilindri turbo de 1.1 CRDi Diesel D3FA 75CP.

Acesta ofera din start o putere maxima de 75 CP la 4.000 rpm si un moment motor de 153 Nm incepand cu o turatie de 1.930 rpm.

Daca ne uitam la concurenta de atunci motorul Renault/Dacia avea doar 65 CP chiar daca avea 1 cilindru in plus si 400 de cmc in plus la capacitate.

In plus vedem ca motorizarea D3FA avea emisii de doar 85 g/km , iar repriza de la 0-100 de km/h era atinsa in doar 15.5 secunde. Logan-ul nostru mult laudat avea peste 100 g/km CO2 si avea o viteza maxima reala chiar mai mica decat cea a lui Picanto.

Insa marele secret al motorizarii KIA era consumul de motorina, oficial constructorul spunand ca acest model consuma in medie 3.2 litri pentru fiecare 100 de km parcursi. Adica cu cei 45 de litri puteai merge fara probleme chiar si 1000 de km fara sa treci pe la o statie de alimentare.

Si pentru a avea costuri de utilizare cat mai mici motorizarea din seria U a celor de la KIA avea o distributie pe lant care nu necesita o inlocuire in timp.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente