Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ce trebuie sa faci daca masina nu se opreste? Totul despre problemele masinilor Toyota

Astfel, daca masina continua sa accelereze in ciuda aplicarii cu forta necesara a pedalei de frana Autolatest recomanda ca soferul sa treaca cutia de viteze automata in pozitia Neutru dupa care se apasa pedala de frana.

Daca masina este echipata cu transmisie manuala apasati pedala de ambreiaj si efectuati o frana de motor.

Daca situatia din trafic necesita o franare mai severa introduceti schimbatorul intr-o treapta de viteze inferioara, prima sau a doua viteza.

Cand se aplica aceasta metoda franarea de motor este deosebit de violenta si duce automat la oprirea motorului cand viteza de rulare scade.

Daca soseaua si conditiile de trafic permit putiei sa trageri incet frana de mana dupa ce maneta schimbatorului a fost pusa in pozitia Neutru sau schimbatorul a fost trecut pe zero la cutiile manuale.

Sfat!

Pentru cei care conduc o masina cu transmisie manuala trebuie sa spunem ca schimbatorul vitezelor poate sa iasa din oricare treapta chiar si cand pedala de ambreiaj nu este apasata si acceleratia este apasata la maximum.

Daca turatia este optima (condtiile sunt diferite pentru motoarele pe benzina si diesel) maneta schimbatorului de viteze poate sa fie actionat intr-o viteza inferioara chiar si fara ca pedala de ambreiaj sa fie apasata. Deci, frana de motor poate sa fie actionata fara ambreiaj indiferent de pozitia pedalei de acceleratie.

Ce nu trebuie sa facem!

Prima lege care se aplica aici este aceea ca in nici o circumstanta motorul nu trebuie oprit deoarece sistemul de directie se va bloca. Cand este oprit motorul sistemele de servodirectie ale directieie a ale sistemului de franare sunt nule, adica directia merge foarte greu si franele nu functioneaza in parametrii.

Masinile cu pornirea pe cartela sau buton

Multe model din prezent (Renault, Toyota sau BMW) ofera pornirea pe baza de cartela sau buton. Astfel, daca motorul nu se opreste cand butonul este apasat trebuie tinut cont de faptul ca marea majoritate a fabricantilor au introdus o norma de siguranta pentru aceasta situatie.

Deci, pentru a oprii in motor aflat in functionare chiar si in mers ( nu recomandamm) tineti apasat butonul de Start-Stop apasat timp de 3 secunde.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente