Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Bucurestiul este mult mai congestionat fata de anul 2022! Tom Tom spune ca bucurestenii platesc benzina anual 8.000 de lei

Tom Tom face an de an cate un top al celor mai aglomerate orase din lume, Bucurestiul ocupand locul 4 in Europa.

Suntem unul dintre orasele grav afectate de catre lipsa infrastructurii rutiere aflate la nivelul anilor 80, insa si pentru ca parcul auto din Bucuresti este de peste 2 milioane de automobile fata de cele 400.000 de automobile aflate in trafic in anii 80.

Tom Tom, trafic bucuresti 2023, esec trafic, infrastructura Tom Tom, bara la bara 2024, pret naveta bucuresti 2024

Un studiu recent al companiei Tom Tom situează Bucureștiul pe poziții înalte în „topul” orașelor cu cel mai mult trafic și cea mai multă poluare realizată de mașini. În cadrul cercetării au fost analizate 387 de orașe din 55 de țări, în funcție de „durata media a parcurgerii de 10 km”, „procentul de aglomerație”, „timpul pierdut din viață într-un an, din cauza orelor de vârf”.

Tom Tom, trafic bucuresti 2023, esec trafic, infrastructura Tom Tom, bara la bara 2024, pret naveta bucuresti 2024

Compania Tomtom, realizatoarea studiului TomTom Traffic Index, activează pe piața privind tehnologiile de realizat hărți sau GPS. Timpul în care 10 km sunt parcurși, în medie, a fost calculat pentru două tipuri de arii ale fiecărui oraș:

  • City Center (Urban Area), potrivit definiției reprezentând „un cerc cu raza da 5 km care acoperă cele mai aglomerate părți ale orașului”
  • Metro Area, potrivit definiției reprezentând „un cerc care acoperă orașul și zonele rurale din proximitate. Include mai mulți km de autostradă și deci rezultă un trafic mai lejer”.

Tom Tom, trafic bucuresti 2023, esec trafic, infrastructura Tom Tom, bara la bara 2024, pret naveta bucuresti 2024

Rezultatele – cum se situează Bucureștiul

City Center Urban Area – Mondial și Europa

Mondial, Bucureștiul se situează pe locul 8, cu o durată medie de 27 de minute și 40 de secunde necesară pentru a parcurge 10km, cu 20 de secunde mai mult față de anul trecut, primele locuri fiind ocupate de capitalele Londra și Dublin, cu o durată medie pentru aceeași distanță de 37 de minute și 20 de secunde, respectiv 29 de minute și 30 de secunde. În Europa, Bucureștiul se situează pe locul 4, depășit doar de Milan, Dublin și Londra. 

Metro Area – Mondial și Europa

Analiza în perimetrul zonei metropolitane ia în calcul întregul oraș plus zonele din imediata proximitate. Acest lucru înseamnă că, în medie, vorbim despre un trafic mai lejer, incluzând zonele neaglomerate și bucăți de autostradă. Bucureștiul, la nivelul Europei, urcă pe un vertiginos loc 2, cu 21 de minute și 50 de secunde durată pentru parcurgerea a 10 km. De asemena, timpul pierdut din cauza aglomerației, pe an, este de 112 ore, cel mai mare din întreg top 10. 

Tom Tom, trafic bucuresti 2023, esec trafic, infrastructura Tom Tom, bara la bara 2024, pret naveta bucuresti 2024

Insa, daca luam in calcul faptul ca NAVETA din Bucuresti este in medie de 25 km, respectiv bucurestenii parcurg anual 712 ore la volan dintre care 375 ore DE BARA LA BARA.

Daca conduci o masina pe benzina aceasta distanta “te costa” suma de 8.000 de lei pe an, cost calculat cu un pret al benzinei in media pietei.

Aceasta naveta de 25 km este realizata in 103 min 45 s, adica in aproape 1.7 ore pierdute degeaba la volan.

Traficul din Bucuresti este de-a dreptul lejer fata de cel din Cluj Napoca unde administratia este incompetenta

Asa cum era de asteptat, traficul greu din Bucuresti este generat de parintii din afara orasului care duc copiii ilegal la scolile din Capitala

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto
Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente