Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Bucurestenii nu inteleg ca parcarea nu mai este gratuita in Bucuresti! Parking Bucuresti ridica masinile care nu platesc

Se pare ca legea HCGMB 097_17 în data de 29.03.2017 votata de Consiliul Local al fostului primar PSD Gabrila Firea da mari batai de cap bucurestenilor.

Aceasta hotarare locala marca PSD a dus la infiintarea Companiei de Parking Bucuresti care marcheaza si taxeaza locurile de parcare publice din Capitala.

parcari ior taxa, parcari publice ior, paracari ior taxa 5 lei, parcari libere ior 2023, firea psd parcari parking bucuresti, autolatest

Exemplul de astazi este cel gasit pe strada Campia Libertatii din Sectorul 3 unde timp de 33 de ani bucurestenii si-au parcat gratuit masinile fara sa plateasca nici o taxa, acum Parking Bucuresti aplicand noile reguli.

Soferul din imagine nu doar ca si-a parcat masina fara sa plateaca, ci chiar a pus o prelata pe ea ca sa fie protejata cativa ani de ploi si zapezi.

parcari ior taxa, parcari publice ior, paracari ior taxa 5 lei, parcari libere ior 2023, firea psd parcari parking bucuresti, autolatest

Locurile de parcare marcate cu ALBASTRU sunt ale Primariei Generale, iar taxele sunt de 5 lei pe ora sau un abonament lunar.

In jurul Lacului IOR au aparut 5 astfel de parcari necesare celor care vin in parc, solutie excelenta pentru ca in nici un moment al anului nu gaseai un loc de parcare liber, riveranii avandonand masinile cu anii fara sa plateasca nici o taxa.

Parcarea publica din Bucuresti nu este destinata celor din provincie! Este destinata doar rezidentilor, conform PMB

In total PMB a creat 680 de locuri noi de parcare pentru cei care vin in parc sau in vizita si care doresc sa-si parcheze masina.

parcari ior taxa, parcari publice ior, paracari ior taxa 5 lei, parcari libere ior 2023, firea psd parcari parking bucuresti, autolatest

Atentie!

Vorbim de locuri de parcare PUBLICE ( sunt situatie de obicei pe bulevarde sau artere principale ale PMB), nu locuri de parcare de resedinta care se platesc la primaria de sector cu 500 de lei pe an.

parcari ior taxa, parcari publice ior, paracari ior taxa 5 lei, parcari libere ior 2023, firea psd parcari parking bucuresti, autolatest

parcari ior taxa, parcari publice ior, paracari ior taxa 5 lei, parcari libere ior 2023, firea psd parcari parking bucuresti, autolatest

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

79 COMMENTS

    • A80% din populația nu Bucureștiului e din provincie, boule. Ma-ta care a venit să facă șuruburi, adusa de Ceaușescu, de unde era?

    • Felicitări…..țăranii să parcheze în poarta lui țața Floarea. Cazanele țăranilor la fiare vechi că au sufocat Bucurestiul și toate orașele mari. Si-au vândut porcul și țuică ca să frece menta în orașe
      😂😂😂😂

    • Total de acord. Aparent bombardierii și bucureștenii lui Mircea, de mai sus, când e vorba sa dea 5 lei/ora de parcare, vin cu tramvaiul, că altfel nu le mai ajunge de semințe.

    • CORECT!SUNT DE ACORD CU TINE! EU PLATESC 500 DE RONI SI SUNT TARANI CARE NU ISI PERMIT ASTA SI MAI SI COMENTEAZA

    • STANE MAI BINE MERGI TU LA TINE ACASA….ASTA ASA CA SA AVEM SI NOI UNDE SA PARCAM……ASA MA GANDEMA EU CA SI BUCURESTEAN DE 50 DE AN CE SUNT!!! EU VORBESC AICI IN BUCURESTI TU VORBESTI ACOLO DE UNDE AI VENIT…

    • Pentru ăștia care va plângeti, este nevoie sa va duceți aici aproape de noi, la Budapesta.
      70-80 de lei o zi de parcare, loc găsești doar printr-o minune.
      La 30 de lei pe zi este foarte bine sau 5 lei ora.
      Nu aveti bani pt parcare, atunci nu va permiteți masina !

    • Ești prost. Parcarea nu e un drept al omului. Nu ai unde parca? Vinde cazanul. Poate nu ți-l permiți.

    • Stan asta e un retardat. Ti-ai luat bmw din 2000 si faci pe aici figuri de bogat pisamas pe tine de parvenit. Mars la prasit porumb ba rahatule. Numai dobitoci avem in primarii si in parlament si in toate institutiile statului si voi va certati ca nu va ajung parcarile langa parc. Deschideti ochii ca astia ne vand la kg si lasati gargara de radiosant.

  1. Niciodata toti oamenii vor fi la unison . Bogatii vor dori sa parcheze chiar in fata usii de la intrarea in bloc , asa cum la o licitatie in acelasi sector 3 , ofereau 15.000 lei / an pt. un loc , pe cand saracii vor dori un loc in zona . Asta nu inseamna ca nu sunt si bogati care ar dori gratis . Nu parcarile sunt problema , ci blocurile nou construite , incepand cu 1990 , care nu au respectat , unele chiar deloc , legislatia . Adica constructii pe niste petice de pamant , fara spatiu de parcare si altele . Si oare cine a dat acele autorizatii si a efectuat receptia ?
    Uitati- va in jur si vedeti . Tot ce am spus este valabil pt tot orasul . S- au construit blocuri si acolo unde trebuia sa fie sosea , si unde s- a construit pod de 60 milioane , pt. fluidizare . Acum podul , in mare , este fara obiectiv . Si mai sunt si altele .
    Ce parere aveti ?

    • @@@Codeanu Ilie, eu cred că ei creează probleme iar apoi tot ei vin cu soluții, soluții care tot în defavoarea cetățenilor sunt.

    • Nu dai 15000 lei pe an ptr parcarea decresedinta. Dai doar o data, când câștigi licitația, iar în restul anilor dai 500 lei pe an.

  2. Pamantul e al tuturor oamenilor bai stan patitu, numa ca leprele astea de la stat pun monopol pe tot prin legi de kkt, in loc sa puna mana pe munca jupoaie cetateanul prin orice metoda le bese mintea

  3. Citesc comentariile de mai sus si mi se face mila de voi, niste spalati pe creier de catre Mafia PSDPNL. Va rup de bani astia cu orice, de la asigurarile ultra mari la parcarile scumpe ca in Elvetia. Pana si aerul poluat si otravit din Bucuresti pe care il respirati il veti avea taxat. Noapte buna Bucuresteni. Va meritati soarta.

    • Noapte buna Andrei. Chiar te rugam sa ne lași și să pleci la coada vacii de unde ai venit și unde nu se plătește nicio parcare indiferent unde lași căruță.

    • Din pacate ai mare dreptate! E greu de conceput cum unii oameni au putut fi spălați pe creier atat de riguros, incat sa aplaude niste legi aberante date pe principiul ” noi conducem, noi decidem” . Pe acelasi principiu sbazau si comunistii prin ’45. Au gasit cativa creduli si usor, usor si-au format adepti. Asa se intampla si astazi.
      Problema nu e parcarea, asta e mizilic! Problema este ca prin aceste exemple de incalcare a drepturilor unei societati democratice, ce se bazeaza pe principiul liberului arbitru, vom ajunge intr-o dictatura democratica. Ceva la fel de aberant precum suna! Adica sa traiesti intr-o tara democratica si sa ti se impuna niste lucruri de nimic? Pai maine, poimane, o sa-ti ia copilul de pe strada daca asa o sa vrea ei, sau si mai frumos, ca tot e vb de trafic … sa facem in asa fel incat o saptamana sa circule masinile cu ultima cifra de la nr para si o saptamana cele cu ultima cifra impara! Cu siguranta ar fluidiza traficul, daca nu ar mai fi oameni carora sa le fie mult prea vie in minte aceasta amintire…
      Cat priveste dezbinarea intre oameni pe motive de parcari, de motorizarea masinii, de poluare, etc … aceasta este cheie succesului lor! Devide and conquer! Sau Dezbina si cucereste! Un popor care nu este unit, nu mai reprezinta o tara! Sunt niste oameni care stau oe o bucata de pamant!
      Vor veni vremuri grele! Inca mai avem timp sa ne redresam si sa nu cadem in prăpastia spre care gonim!
      Cati oare vor deschide ochii la ceea ce se intampla in jurul nostru?
      Sa ne ajute Dumnezeu!

  4. Toti , daca ar putea sa intre cu masina in parc ar fi multumiti. Mergeti pe jos in parc macar in weekend .
    Si de ce sa platim pe niste locuri care nu au fost nici macar amenajate ? Doar o dunga albastra si e spatiul lui măsa

    • GEN….EUGEN… CANDVA BUCURESTIUL ERA AL BUCURESTENILOR!!! ACUM DECAND IMPOTENTII ASTIA NU POT ALCATUI BUGETUL TARII…ORASULUI…ETC….PARCAREA NU MAI ESTE GRATUITA !!!! BUCURESTIUL ASTA AMARAT A DEVENIT PARCAREA UNORA CARE AU PLECAT DIN PROVINCIE DIN CAUZA SARACIEI!!! DE ESTE GREU DE CREAT LOCURI DE MUNCA ACOLO PENTRU…..PSD…PNL SI alte jeguri…..și în acest fel BUCURESTIUL NU mai are parcări gratuite….sunte
      m prea mulți……GEN EUGEN EU CRED CA FACI POLIITICA…GEN EUGEN

  5. Sa va bag p…a pe gura la toti Bucurestenii, zici ca sunteti arieni! Tot din c..urul Moldovei si Olteniei va trageti cacanarilor si aveti cea mai proasta cultura!

    • După cum îți este și numele și caracterul SVDM .
      Asta care vorbești mursae in public și injuru toți bucureștenii.
      Bau oristule ,un bucureștean nu vorbește așa ,voi ăștia colonie care nu aveați wc in casă și apă caldă din anii 90 care ați confundat București cu Rima sau Ibiza ,care nu ați văzut aer condiționat și săpun Oana in 2000,pasta de dinți caviti oyte gura numai din prezenta ta aici .
      Voi Adrian cu Nr la asini de Bulgaria,Nr,Ck,Vs,sibwtc ,care confundați vinul cu apa se ploaie,care nabxari stics-ri de Crăciun dar aveți Mercedes&urî,aveți mercedes-uei in este la nmvanici pe 25 ani și stați în chirie
      Dar oristule Oana nu e prost destul parca nu e și fudul

    • Păi cu bucureștenii ce ai?nu ei îți sunt dușmani, dușmani sunt cei care au creat cadrul legal pentru încă un bir asupra populației.

    • Sa o ia maicata care te-a facut. “Bucurestenii” jegosi, sunt de fapt muritorii de foame de la coada vacii ca tine, care au venit in Bucuresti. Iar imediat dupa se dau bucuresteni, dar in acelasi timp injura bucurestenii. Sictir pișatule

    • JEGULE TU AI VENIT IN BUCURESTI DE FOAME….OENTRU CA MATA SI TACTU AU LUAT MITA ELECTORALA DE LA PSD…PNL…ETC…UN MOP SI 1 KG DE FAINA!!! TU NU AI DEEPTURI IN BUCURESTI CACANARE….TU STAI LA COADA SI MANANCI CE RAMANE DE LA MINE….EU TRAIESC AICI DE 50 DE ANI!!! MATA REA PUSTOAICA PE ATINCI SI TE FACEA PE TINE…..BOULE…

  6. Dacă tot aliniem totul după Europa, salariile când se vor alinia? In tara asta vad ca se iau tot felul de masuri, taxe, dar nimeni nu zice nimic de salariile mizere din tara.

  7. Exprimarea corecta este: PMB a AMENAJAT x locuri noi de parcare (ca de obicei se bat cu pumnul in piept ca ce au facut ei – si anume au mazgalit asfaltul deja existent cu o vopsea colorata). Nu au “ridicat” acea parcare existenta deja de la 0. 🙄

  8. Provinciali? Riverani? “Legendara” râcă ordinara si plina de ingamfare a “cizelatilor” bucuresteni cocalari pentru toti ceilalti care “indraznesc” prea mult aici. Doar ca e cu iz de articol si dezbatere culturala si intelectuala. Numai un dobitoc poate spune ca s-a rezolvat problema parcarilor dupa aplicarea unor taxe abuzive si ca principala problema a lipsei locurilor de parcare din București este prezenta permanenta si fara domiciliu a “provincialilor” cu mașini in capitala. De parca daca imi fac buletin sau nu aici se parcheaza mai usor in București sau de parca asa se impart cu adevarat veniturile la bugetul de stat – daca imi fac buletin aici, s-a marit bugetul local cu un om, vezi sa nu. Sau ca drepturile “provincialilor” in bucurești se măsoară după numarul de la mașină – domiciliu. Astea sunt discutiile? Nu investitii in parcări supraetajate? Nu parcari subterane? Nu corupție? De cand ne comparam cu vestul si uitam sa comparam si salariile? Voi, riveranii care va plangeti, sunteti astia evazionistii care circulati prin capitala cu boliduri 4×4 goale si aglomerati bulevardele, luând masina pana la piata/parc si apoi va plangeti de locuri de parcare. In țările civilizate se folosește frecvent transportul in comun, exista cultura asta si exista principiul ca daca ai bani de bolid, ai bani si de o electrică mica de oraș. Sau cazan electric, pe limbajul unora. Cum e civilizat si corect o parcare lângă spital la care trebuie sa plătești imediat cand parchezi, neștiind cat stai acolo si in care ti se pune amenda in geam in decurs de nici 10 minute? Nu mai zic de faptul ca “riveranii” sunt majoritar “provinciali” care plătesc sub o forma sau alta la bugetul local. Autolatest.ro? Mare ti-e internetul…

    • Doar un provincial putea debita atat de multe intr-un spatiu atat de mic 🙂
      Tata….dreptul tau de a parca este acolo unde este inmatriculata masina! Acolo unde platesti impozitul auto! Daca nu este in Capitala……nu prea avem de discuta.
      Este atat de simplu….si cand o sa venim noi bucurestenii sa-ti luam locul de parcare din provincie atunci sa te enervezi!
      In rest…..puteai ajunge la Bucuresti si cu trenul….avionul! Avem si din alea care nu necesita parcari gratis pentru tine!
      Si ca alta fapt divers…..ce te intereseaza pe tine infrastructura din Bucuresti daca votezi in alt judet??

    • Bravo,asa e. Nu isi dau seama pentru ca sunt rai. Bucurestenii parveniti care au apartament pe credit pe 30 de ani sau mostenit de la o matusa ei fac cel mai mare scandal. Nu e normal sa ne uram atat, se face diacriminare caa purecele mereu vrea sa stea in frunte. Solutii mereu se gasesc dar aici e vorba de orasul de 15 min la care ne-a abonat ciuca si deci sectoarele trebuie impartite astfel incat sa iti faci veacul doar langa bloc si sa nu te mai deplasezi in alta parte. Mergi mai departe de 15 min cu masina intri in alt sector trebuie sa platesti asa esti obligat sa te intorci acasa la tine unde ai lunar plata la parcare. Niste orbete care nu vad imaginea de ansamblu! Buletin de bucuresti la fel ca in comunism ca spre asta mergem asa zisa schimbare de paradigma nationalism chinezesc. Doamne ajuta!

  9. Provincialii nu se demint, cu mentalitatea asta tot in evul mediu o sa ramaneti. Voi nu aveti bani sa intretineti masinile cum trebuie, normal ca atunci cand mai trebuie sa platesti si parcarea te apuca depresia. Eu sunt bucurestean si nici eu nu am unde parca, dar nu ma plang, daca imi permit sa am o masina, trebuie sa imi permit tot ceea ce implica a avea o masina. Cand nu imi mai permit, ma adaptez si renunt la masina. A-ti permite lucruri insemna confort, cand nu iti permiti lucruri, trebuie sa renunti sau sa reduci din confort.

  10. ce am văzut pe lângă Parcul IOR a fost doar o dungă albastră pe jos. Unde sunt locurile alea noi de parcare? Parcări noi nu se fac, doar se taxează la preț enorm parcările care erau gratuite. Pentru ăștia care spun că nu este obligatoriu sa îți iei mașină, poate îmi zic și mie cum pot ajunge unde am nevoie, decent, cu STB-ul întru-un tramvai care are o vârstă la fel de înaintată ca multe bunici au și strănepoți. Nu sunt adeptul mersului cu mașina oriunde dar să spui că nu ai nevoie de una în țara asta unde cu trenul faci 10 ore iar cu mașina 6 înseamnă că ești tâmpit.

  11. Voi ăștia care nu aveți Buletine de București,care santeti din provincie nu aveți dreptul de parcare ,veniți cu trenul ,mergeți cu STB ,mergeți pe jos cavkacsaoa mergeați cu irkw in xano .
    Aga ați uitat și v-ați făcut orășeni.

    Ați umplut Bucuresti-ul asta de târâi că vii,cocakari țărani ,țărani cu vocabular prost de joasa cultura ,și tot voi santeti nervoși .
    Ați umplut de jeg București -ul asta cu prezenta voastră.
    Eu vakuam taxa și la intrare in București că la PD,că la vana ,scopul și durata vizitei cavka aeroport .
    Taxa pe zi 29 euro
    Întrei ani dispăreți jumătate dintre vii provincialilor fara direcție în viața
    Ați auzit voi da la oraș fug câinii cu colacii,ir fi fugit dar sau uscat și va dor dinții.
    Taranilor

  12. Precizez că nașterea și creșterea mea au avut loc în București.

    Consider acest articol ca fiind încă un pas pentru dezbinare românilor, dezbinare ce se face prin presă, televiziune și mai nou prin bloguri și rețelele sociale, încă din anii ’90;din păcate românii nu au înțeles că principalii noștri dușmani sunt politicienii, cei mai mulți dintre ei fiind alogeni și făcând parte din tot felul de organizații care mai de care mai oculte, principală fiind masoneria; pentru persoanele care nu știu, ultimul președinte român a fost Nicolae Ceaușescu.

    Provincialii care vin cu mașinile în capitală vin fiindcă nu au de ales;dacă transportul în comun ar fi pus la punct atât în învecinătatea capitalei cât și în capitală, acești provinciali ar avea alternative și atunci spurcații ar putea să pună și mama taxelor;atunci ar avea justificare.

    Eu ca exemplu mă duc tot cu mașina la muncă;dacă Metrorexul ar deservi toate bulevardele și străzile principale aș avea alternative; dacă STB ul ar circula după un orar strict și rutele ar fi refăcute pentru a nu a trebui să schimb 2-3-4 linii, atunci ar fi alternative.

    Dar taxele nu sunt pentru binele populației, în speță rezidenții; dacă s ar fi dorit binele rezidenților, costul parcării nu ar fi fost mărit ODATĂ de 10 ori;și se vor mări din nou curând.

    Taxele, impozitele, prețurile mărite în neștire la energie, combustibili, gaze, apă, asigurări sunt biruri impuse pentru a fi acoperite tunurile date de spurcații de masoni infiltrați peste tot.

    Ultimile tunuri majore sunt falimentarea celor două mari companii de asigurări City Insurance și Euroins.

    Țineți minte:
    Nici un mason nu a vrut și nu o să vrea binele oamenilor.

    • Aoleo! Provincialii nu pot sa ajunga in Bucuresti cu trenul sau avionul??!!
      Cum adica….trebuie neaparat sa vina cu masina personala pe care o abandoneaza pe domeniul public pentru ca ei merg cu STB-ul zi de zi?
      ….si sper sa-ti aduci aminte de cozile si foametea generalizata din anii 80 de pe vremea cizmarului sovietic!

    • Articolul este scris de un frustrat ce nu realizează ce înseamnă să faci naveta zi de zi cu mijloacele de transport din afara orașului.
      Nu își da seama ca un om care face naveta 2 ore dus și 2-3-6 întors cu trenul ca sa muncească (nu alege sa cerșească cum vezi toți măscăricii apți de muncă în fiecare intersecție) se simte umilit de acest articol scris cu iz rasist.

      Nu aveți habar niciunul din cei ce aberați pe aici cum este sa faci 7-8 ore pe zi pentru un drum pe care îl poți parcurge în 2 ore cu mașina.

      Asta e un caz fericit. Sunt multe localități de lângă orașele mai măricele unde este necesar să schimbi 3-4 mijloace de transport (exceptând STB) după care o iei frumușel pe jos până la destinație. Pe ploaie și mocirlă (ca DJ-urile la noi sunt deseori demne de titulatura de drumuri forestiere neasfaltate), pe zăpadă, prin ger, pe caniculă, CU BAGAJE DUPĂ TINE deoarece toate sunt mai scumpe la sat și nu tot ce ai avea nevoie de găsește la magazinul sătesc.

      Nu aveți niciunul habar ca în tara asta “minunată” sunt foarte multe sate în care nu mai există nici măcar un autobuz pe zi. RATA a dispărut de mult, satele au rămas rupte de lume iar pe mulți îi arde grija ca provincialii vin în București la muncă.

      Ce vreți să facă? Sa moară de foame trăind de pe o zi pe alta la limita sărăciei cu bani câștigați la negru și primiți de la rudele ce lucrează la oraș?

      Foarte mulți suferiți de prea mult bine și sunteți complet rupți de realitatea și greutățile de zi cu zi ale celor ce trăiesc la sat.

      Nu realizați că niște provinciali îngrămădiți într-un cazan venit la muncă în București sunt mai valoroși decât toți cerșetorii și “peștii” lor nespălați la un loc.

      Hai să ne canalizăm energia spre adevăratele găuri negre ale urbei.

      PS: locurile de parcare de pe marginea parcului IOR au fost amenajate de PS3 acum 1-2 ani. Pmb a venit cu vopseaua albastră și indicatoarele și consideră că au făcut ceva extraordinar.

      PPS: unde sunt parcările NOI de la întrările în oraș? Unde sunt mijloacele de transport în comun de la întrările în oraș până în rețeaua subdezvoltată a stb/metrorex? Vin din Constanța, unde las mașina când ies de pe a2? Vin din Pitești, unde las mașina când ies de pe a1 și intru în iadul din militari? Vin din Ploiești, unde las mașina când vin de pe a3?
      Vin din Alexandria, unde las mașina?
      Vin din Voluntari/Afumați, unde las mașina și ce iau mai departe ca să ajung în militari?
      Vin din comunele dinspre Giurgiu, unde las ma mașina???

      Exemplele pot continua, însă rămânem fără ură gratuită pentru ca ne dăm seama că greșim.
      Hai cu ura față de provincie, ca realitatea nu suntem apți să o vedem.

      O abordare mult mai corectă ar fi: “abia aștept să termine A0 ca sa nu mai am parte de toți provincialii care tranzitează Bucureștiul deoarece centura este o infecție și nu au pe unde să o ia ca sa scutească timp și combustibil (doar o ardem ecologic)”.
      Alta ar fi “abia aștept să termine ăștia parcările neîncepute de la întrările din oraș ca toți provincialii ce vin în București sa poată lua de acolo transportul în comun (inexistent momentan) și să ajungă numaidecât la destinație”.

      Fi-mi-ar scârbă…

  13. Sunt din Bucuresti, platesc taxe si impozite si imi rup masina in gropile din oras. Statul cere bani pentru orice, dar ce face cu acesti bani? Isi maresc salariile sau mai adauga niste sporuri noi la bugetari. Daca ai platit parcarea si ai intarziat 10 minute, platesti o amenda mult mai mare si nu este corect, intr-un oras in care statul nu face nimic pentru soferi.

  14. Nu mi se pare k să plătesc impozit pe mașina anual și să nu pot parca in fata blocului fara să plătesc. Au desenat toate străzile cu Nr doar ca sa ți mai ia din buzunar niste bani..japca ..ordinarie.. Statul s a făcut stăpân pe pământul pe care calcam

  15. Dar de cei care au 4 mașini în apartament și îți iau locul tău plătit nu spuneți nimic?
    Se și ceatra cu ține că are mașină și fisa și fisu și taranca de nevastăsa și vor să parcheze toți în fața blocului.
    E normal?

  16. Dreptul de a folosi carosabilul din localitate pentru orice, inclusiv pentru parcare, il obtii in momentul in care platesti taxele si impozitul pe masina.
    Faptul ca multe municipatitati din lume ( dar nu toate, in SUA nu!) mai taxeaza suplimentar o masina pentru ca foloseste spatiul carosabil din acea localitate pentru stationare este un abuz.
    Generalizat, ok dar tot abuz este!
    Dubla impozitare.
    Parcarile special amenajate (subterane, la nivelul solului sau supeaterane) sunt altceva, acolo platesti ca investitorul care a construit parcarea si o intretine sa-si scoata banii.
    Dar strada o poti folosi liber cand ti-ai platit taxele si impozitele pe masina.

  17. Am citit 10-15 comentarii și mi-am dat seama că marea majoritate a voastră nu ați trecut granițele țării. In afara nicio parcare nu este gratuită, toate costă iar în capitală costul este mai mare.
    Romania este o tara sub dezvoltata și datorită locuitorilor nu doar a parlamentarilor corupți și inapți.
    Mașina a ajuns o necesitate nu un moft din cauza infrastructurii precare din țară (tren care întârzie prea mult, metro care ia foc, tramvai blocat de BMW, salvare care vine după ce mori sunt dor câteva exemple din realitatea tristă a mentalități proaste pe care o avem toți “de ce sa dau 5 lei pe parcare, parchez că un ****** pe prima banda gratis”)

  18. Provincialii nu se dezmint, ei sunt inca in evul mediu. Nu sunt capabili sa inteleaga ca daca vrei sa ai lucruri trebuie sa-ti permiti sa le ai. Nu poti sa ai masina si sa nu ai bani de sa o intretii, sau sa te plangi de taxe, sau ca nu ai bani de parcare. Normal ca daca pui un neandartal d-asta care isi repara masina cu piese din dezmembrari si pune benzina de 20 de lei, cat sa mearga pana la magazin, il ia depresia daca il mai pui sa plateasca si parcarea. Nu ai bani? Mergi cu autobuzul. Nu te plange!

  19. E bine că nu vizitați și alte țări altfel înțelegeați că e normal să poți parca, cu taxa evident, și în alt oraș decât cel de domiciliu. Sau vizitați – cu avionul și apoi stați la all inclusive tot concediul 🤭😂

  20. 1. Titlul complet era; Bucureștenii nu respectă locurile pentru persoane cu handicap, asa ca ce pretentii avem la cele “la liber” ?
    2. Discuția legată de cine bucureștean sau nu e foarte usor de verificat si demonstrat prin taxele pe care le plătește în București!
    3. Solutia este corecta: amenzi și ridicarea mașinilor, macar îmbogățim bugetul primăriei și, cine stie, poate facem si alte parcări cu acești bani!

  21. Pai, ca sa o luam de la “radacina”, in Bucuresti e un fel de Turnul Babel 🙂 O injura un prieten de-al meu pe o primarita de sector cu foc si prima mea intrebare a fost “Ce liceu ai terminat?” S-a blocat putin, dar mi-a raspuns sincer pana la urma – un liceu din Braila. 50% din asa-zisii Bucuresteni sunt niste baieti carora nu le convenea provincia in care au copilarit. Acum, Bucurestenii shmekeri cauta sa-si faca o casuta pe langa Bucuresti in suburbii ca e mai frumos si impozitul mai mic putin 🙂 Unii tineau cu Steaua Mizil, acum tin cu FCSB sau cu CSA…ca nah tot Steaua se numesc. Ce sa mai…ipocrizia la putere! 😉 N-o prea inteleg p-asta cu mandria ca esti Bucurestean, ci doar la cei care sunt acolo din-ainte de comunisti. Pe vremea lui Dej si lui Ceasca au luat tot taranu’ roman de la agricultura unde se pricepea, i-au trecut pe multi clasa cu forta si pe foarte multi 80% (care n-aveau pile culmea) i-au adus prin orasele mari, sau istoria asta n-o mai stiti, cu repartitia…? Pe multi Bucuresteni educati (de familie Bucuresteni) i-au repartizat prin toate colturile tarii. Nu ca as avea ceva cu taranu’ roman si munca cinstita! 🙂

  22. Apropos eu am o masina inmatriculata in Bucuresti (am avut CI de Bucuresti) si alta pe alt judet (sac, nu mai am CI de Bucuresti). Daca vin cu cealata trebuie sa platesc nu? Iar daca vin cu cea se Bucuresti, mi se cuvine sa nu platesc, nu? :)))

  23. Va salut, erau cetățeni care abuzau de aceste locuri de parcare dar și situația actuala este prost administrată. Este în stilul cum sa scoatem mai mulți bani de votanții noștri. Spun asta și am în vedere acele familii pe care le vedeam parcand la parc , cu 2 sau 3 copii după ei cu biciclete, cărucior etc și care acum trebuie sa se gândească ca au de plătit și 20-30 LEI. Altceva, daca ai venit cu bicicleta pe unde poti cu copiii și ei pe biciclete, nu ai voie cu ele în parc. Cel puțin nu pe lângă lac. În concluzie totul pare a avea un singur scop: sa scoatem bani de la cetățeni.

  24. Foarte bine fac. Sa procedeze așa in tot Bucureștiul si poate scăpăm de mașinile vechi, de dubele din care se vând legume parcate la bulevarde si străzile principale, de mașinile uitate pe același loc de parcare care sunt scoase o data pe luna la plimbare…unii platesc o taxa pe an sa dețină un loc de parcare iar altii pun monopol pe un loc pe care poate nici nu il merita.

  25. Cat de prosti sa fim, astea ne taxeaza pe unde ne prinde si noi ne bucuram de raul altuia.ce au facut au tras niste dungi albastre si ne ia 5 lei pe ora,asta inseamna ca platim intrarea in parc.toti bani astea unde se duc in salariile lor!

  26. Nu intelegeti ca ori ce taxa in plus ne afecteaza pe toti.ne-au pus destul taxa pe aer cand neau obligat sa purtam filtre la bot.uni vad ca si acul le mai poarta!

  27. Bunecomentarile dar acum sa va deschis și eu și tu vrem sa parcam chiar dacă e cu plata sau fără plata,deși toți vrem Moca fără sa dam bani pt parcare dar de fiecare data cind venim în București la un spital sau o policlinica sa nu avem loc de parcare .
    Eu sunt de acord cu taxarea locurilor de parcare dar mi-e taxa anuala pt ceea de reședință mi-separe, mare 500 de lei pe an

  28. Spatiul public in Bucuresti este administrat de primarie, care are dreptul sa il amenajeze cum crede de cuviinta si sa solicite taxe. Spatiul public este si al celui care foloseste masina si al celui care nu o foloseste si se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun, cu bicicleta sau pe jos.
    A avea un loc asigurat de parcare pentru masina detinuta nu este un drept pentru cetatean si nici o obligatie pentru primarie.
    Nu este sustenabil in niciun loc din lume sa asiguri trasportul exclusiv cu masina, cu atat mai mult intr-o aglomerare urbana necontrolata cum este Bucurestiul.

    A merge “cu masina in parc” este doar o dovada de necivilizatie. Pentru cei care vin din provincie exista chiar si in acest moment alternative de tip P+R la Baneasa Shopping City, Straulesti, Militari Shopping, Cora Lujerului, Pantelimon.

  29. Taxa este pentru locul ocupat pe domeniul public , in curte ,in garaj sau pe un teren privat nu te taxează autoritățile!La usa unei scări de bloc cu 50 -80 de garsoniere unde per garsoniera pot exista 3 mașini ( doua de serviciu și una de concediu)cam câte locuri de parcare ar trebui? Iar când avem mai multe scări de bloc rezulta la baza blocului o hemoragie de cazane!Orice primar dotat cu minima capacitate cognitivă trebuie sa ia o decizie care uneori nemulțumește o parte din mulțime!

  30. Sa dai zapada de pe trotuarul din fata blocului, e sarcina ta. Cand parchezi masina in fata blocului e domeniul municipalitatii. Cretinisme comunistoide marca USR. Ce puteai sa astepti de la astia? Parcare la liber. Si pentru provincie si pentru riverani. E frumos sa te consideri bucurestean cand esti rezultatul imperecherii dintre stramosul caprei si un caine, ambii din provincie? Spunea cineva mai sus ca daca nu iti permiti taxa de parcare nu iti permiti masina. Ca nu e un drept. Sper ca si Dumnezeu gandeste la fel in ceea ce-i priveste pe astia. Oamenii din provincie mai au si ei o treaba de rezolvat pe la oncologie in Bucuresti din cand in cand. Si Bucuresti nu e facut de ma-sa. Tara e un tot.

  31. Prelata e buna. Mai ales daca ai masina sub copaci. Copaci de care nu se plange nimeni ca nu se mai varuiesc asa cum se facea, in schimb toata lume se prapadeste pe jos cand le cade o craca pe masina parcata pe locul platit (al celor ce-si permit), aferent apartamentului din blocul izolat cu polistiren pe banii statului.

  32. Stii ceva, Autolatest? Esti un mare prost, cu aere de blogerist si de intelectual. Ai viziunea mai mioapa decat bunica de 100 de ani si esti mai obtuz decat unghiul. N-ai tupeu sa dai asta pe blog! Nu mai am ce comenta. Am scris prea mult ptr tine si ptr logica ta de amiba.

    • La fel si pentru tine….ce ne urezi asta dorim si noi pentru tine!
      Domeniul public nu este proprietatea ta!
      Si tu este Bucurestean cu locul nasterii PA SATE?

  33. Sunt născut , crescut aici , cum vă lăudați atâția. Noua adresă de reședință în termenul legal a fost declarată? Vă plângeți că nu mai aveți industrie în provincie după ce ați abandonat-o decenii pentru muncă în afara granițelor pe salarii “adevărate” ?! Am și eu rude venite din provincie la București și rude plecate din București în provincie . Și-au actualizat toate documentele , autovehiculele sunt înregistrate la adresa de reședință și au parcare închiriată . Deci lăsați vrăjeala că nu aveți scuze!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente