Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Bosch Romania deschide oficial a treia hala de productie la Cluj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a inaugurat a treia hală de producție în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj.

Investiția totală în noua unitate de producție se ridică la aproximativ 55 de milioane de euro. Noua clădire are o suprafață totală construită de 34.500 de metri pătrați. În fabrica din Cluj, lucrează în prezent peste 3.100 de angajați și se preconizează că acest număr va crește.

bosch hala noua cluj, bosch romania, facilitati productie bosch cluj, angajati cluj bosch, imagini productie bosch cluj napoca

În prezența reprezentanților autorităților naționale și locale, a Consulatului Germaniei în România, a unităților de învățământ partenere și a reprezentanților companiei, unitatea de producție a fost inaugurată oficial pe 2 septembrie 2021. „În doar opt ani de la deschiderea
fabricii am avut o creștere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluția sa, facilitând producția de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilității”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.

„Sunt încrezător că, odată cu noua hală de producție, vom continua să implementăm soluții de Industrie 4.0, combinate cu învățarea automată și inteligența artificială, pentru a produce componente electronice de complexitate ridicată,” a adăugat Özmeral.

bosch hala noua cluj, bosch romania, facilitati productie bosch cluj, angajati cluj bosch, imagini productie bosch cluj napoca

Soluții conectate pentru fabrica viitorului

Bosch construiește drumul către fabrica inteligentă a viitorului, cu mașini care sunt conectate, comunică între ele și se organizează – având o orientare centrată pe oameni, orchestrând o producție mai eficientă, mai flexibilă și mai personalizată. Unitățile de producție Bosch din România utilizează tehnologie de ultimă oră în procesul de producție.

De exemplu, în fabrica din Cluj, mașinile sunt echipate cu etichete NFC (Comunicare Câmp Proxim) și RFID (Identificare prin Frecvența Radio).

Prin scanarea lor utilizând telefoanele mobile, personalul de întreținere poate să verifice imediat disponibilitatea componentelor de schimb, sau să acceseze documentația tehnică a mașinii.

bosch hala noua cluj, bosch romania, facilitati productie bosch cluj, angajati cluj bosch, imagini productie bosch cluj napoca

De asemenea, unitatea de producție folosește soluții de Realitate Mixtă, care îmbină lumea reală cu realitatea virtuală, cum ar fi ochelarii inteligenți ce permit utilizatorului să vadă și să interacționeze cu o linie de producție la distanță.

În plus, Bosch a introdus în fabrica din Cluj roboți autonomi și automatizați pentru livrarea materiei prime și a instrumentelor necesare la liniile de producție, optimizând costurile și timpul de livrare, sau pentru a mări timpul de disponibilitate tehnică a echipamentelor. Mai mult, compania se folosește de soluții de inteligență artificială pentru a detecta și remedia posibile deviații în procesul de producție de la un stadiu incipient.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente