Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Bogdan Olteanu comenteaza pe tema taxei auto

În cazul în care România ar renunţa la taxa auto, jumătate dintre cei care lucrează în industria auto ar rămâne fără locuri de muncă, a afirmat Olteanu. “Chiar dacă ne cere Comisia Europeană, nu se poate renunţa nicicum la taxa auto. Dacă s-ar renunţa la această taxă, 250.000 de oameni ar rămâne fără locuri de muncă.

Este jumătate din numărul românilor care lucrează în industria auto. Nu ne putem permite acest lucru. România nu poate scoate taxa auto, pentru că are alte interese decât Comisia Europeană”, a spus Olteanu. El a menţionat că 17 state din Uniunea Europeană au taxă auto şi, în Ungaria de exemplu, nivelul taxei este cu mult mai mare decât cel din România. Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, vineri, că Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români.

Deci, suferinta financiara continua pentru cetatenii romani care sunt nevoiti sa-si inscrie masinile in Bulgaria deoarece platesc doar 600 euro fata de 6.000 euro la cat se ridica o inscriere a unei masini cu o varsta de peste 6 ani. Cei mai mari castigatori ai taxe sunt Porsche Romania (Volkswagen, Skoda si Seat), Renault Romania impreuna cu Nissan, Grupul Autoitalia ( Fiat, Ssangyong, Lancia si Alfa Romeo) si in nici un caz in ultimul rand DACIA ROMANIA.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente