Boc a inaugurat doar 12 km de autostrada in 2010! Media este de 1 km pe luna!

Articole Interesante

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor Anca Boagiu au inaugurat, în această dimineaţă, încă 12 kilometri ai Autostrăzii Transilvania, între Turda şi Câmpia Turzii, după un an de la deschiderea primilor 42 kilometri. În total, la şase ani de la inaugurarea proiectului, s-a realizat doar 12,5% din autostrada Bechtel, de 415 kilometri. “Se spune că toamna se numără bobocii. Putem spune că toamna se numără kilometrii de autostradă finalizaţi.

Este vorba despre tronsonul de 54 de km din autostrada Transilvania. Anul acesta vom finaliza pe lângă cei 12 km de aici, cei 20 de km din Bucureşti şi cei 14 km de la Sibiu din coridul 4. Anul acesta vor fi finalizaţi 46 de km de autostradă, dacă la aceştia îi adăugăm pe cei de anul trecut, cei 42 de km, 14 km la Ploieşti şi 14 la Timişoara”, a declarat Emil Boc înainte de a testa autostrada şi în maşină împreună cu ministrul Transporturilor. “Prioritatea este a folosi banii europeni pentru construirea de autostrăzi”, a declarat Anca Boagiu la inaugurare. Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilău, au fist inauguraţi în urmă cu un an, la 1 decembrie 2009. Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat la finele lunii octombrie că tronsonul Turda-Câmpia Turzii poate fi deschis traficului rutier începând cu luna noiembrie şi că lucrările ar putea continua pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş.

El a precizat că Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 milioane euro pentru lucrările realizate în anul 2010. Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente