Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

BMW M6 2012 este echipat cu anvelopele Michelin Pilot Super Sport

Trei tehnologii, într-o combinaţie unică

Twaron- de 5 ori mai rezistent decât oţelulDe la lansarea sa pe piaţă în vara anului 2012, BMW M6 va fi echipat exclusiv cu anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport care înglobează 3 tehnologii, într-o combinaţie unică: centura Twaron, banda de rulare Bi-Compound şi Variable Contact Patch 2.0.

Centura Twaron are o componenţă fibre cu o densitate mare, folosite în special la echipamentele militare şi în industria aeronautică, cu rezistenţă ridicată la tracţiune.

Puternică şi uşoară în acelaşi timp, centura Twaron® este de cinci ori mai rezistentă decât oţelul, la aceeaşi greutate. Datorită tensiunii variabile, centura strânge mai mult banda de rulare şi mai puţin flancurile, astfel încât forţa centrifugă este controlată mai eficient, iar presiunea este distribuită mai uniform.

Concepută iniţial pentru anvelopele folosite în competiţii, tehnologia Bi-Compound foloseşte compuşi diferiţi de cauciuc pe părţile laterale ale benzii de rulare. La exterior, un elastomer aditivat cu negru de fum asigură o rezistenţă sporită chiar şi în cele mai strânse viraje. Pe de altă parte, elastomerul folosit la interior şi profilul special al benzii de rulare permit anvelopei, la rularea pe carosabil umed, să spargă pelicula de apă şi să adere perfect la carosabil.

Tehnologia Variable Contact Patch 2.0 permite modificarea formei suprafeţei de contact a anvelopei în funcţie de condiţiile de rulare, asigurând un control sporit asupra vehiculului. Cu toate că forma suprafeţei de contact se modifică în viraje, cantitatea de cauciuc aflată în contact cu solul rămâne aceeaşi.

Combinarea acestor trei tehnologii garantează excelenţa impusă de standardele BMW M, în special din punct de vedere al manevrabilităţii, caracterului sportiv şi siguranţei, atât pe carosabil, cât şi pe pistă. În plus, MICHELIN Pilot Super Sport oferă un randament kilometric sporit, o trăsătură distinctivă a mărcii MICHELIN.

Acest echilibru al performanţelor reflectă transferul încununat de succes al tehnologiei din cadrul competiţional în producţia de serie, precum şi colaborarea strânsă cu acest constructor de maşini, iniţiată în urmă cu câţiva ani, cu ocazia proiectului BMW M5. 

În total, aproximativ 1.200 anvelope prototip şi 1.000 anvelope pre-serie au fost fabricate, măsurate şi testate în condiţii extreme. De pe circuitul Nordschleife din Germania şi până pe pistele de încercări de la Ladoux din Franţa, anvelopele au fost supuse unor teste extrem de riguroase.

Aceste teste sunt deosebit de importante atât pentru BMW M cât şi pentru Michelin şi reflectă cât se poate de clar angajamentul comun faţă de înalta performanţă.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente