Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Atentie! Radarele Politiei sunt decalibrate si instantele dau castig de cauza soferilor! Lipsa metrologie radare MAI

Se pare ca MAI are probleme cu metrologia radarelor montate pe masinile de politie pentru ca soferii castiga in instanta viteza inregistrata.

Si, daca nu esti de acord cu ceea ce spune politistul te poti plange instantei care cere certificatul de metrologie si constanta daca acest aparat a functionat in parametrii atunci cand masina a fost prinsa cu o viteza prea mare.

radare politie, radar contestat instanta, metrologie radar, mai radar pistol, viteza falsa radar, autolatest, judecatorie radar auto

Au existat cazuri in Romania in care soferii au observat masina de radar si au franat brusc, iar aparatul a inregistrat in 1 secunda de filmare o diferenta de viteza prea mare fara ca instanta sa stie ca o masina sport are o deccelerare violenta si greu de crezut cand te uiti la video!

VEZI CE ZICE INSTANTA!

D.P. a fost oprit de polițiști pe 8 ianuarie și sancționat cu o amendă de 1.305 lei pentru faptul că ar fi condus un autoturism Hyundai cu 131 km/h dinspre capăt CUG spre Podu Roș. Totodată, permisul îi fusese reținut pentru 90 de zile. Șoferul a menționat în procesul-verbal întocmit cu acea ocazie „nu am avut sub nicio formă această viteză” și a contestat sancțiunea în instanță.

radare politie, radar contestat instanta, metrologie radar, mai radar pistol, viteza falsa radar, autolatest, judecatorie radar auto

În fața judecătorilor, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au prezentat buletinul de verificare metrologică a cinemometrului, întocmit în septembrie 2021 și valabil pe o perioadă de un an. Conform acestia, aparatul funcționa perfect.

Procesul-verbal fusese și el întocmit corect, cuprinzând toate mențiunile a căror lipsă i-ar fi atras nulitatea. Analizând înregistrarea video, magistrații Judecătoriei au remarcat faptul că în interval de 31 de secunde, viteza automobilului condus de D.P. creștea de la 30 km/h la 131 km/h, moment în care se aprindeau semnalele vizuale de frânare și scădea apoi până la 36 km/h.

radare politie, radar contestat instanta, metrologie radar, mai radar pistol, viteza falsa radar, autolatest, judecatorie radar auto

„Înregistrarea cinemometrului nu este aptă a susține existența faptei contravenționale și săvârșirea acesteia de către petent. Pentru a-și tripla viteza de deplasare în decurs de două secunde, s-ar fi observat și cu ochiul liber o schimbare a vitezei, însă, din cuprinsul înregistrării, pare că petentul circulă cu o viteză relativ constantă.

În contextul de mai sus, instanța constată că există un puternic dubiu cu privire la faptul că viteza de 131km/h indicată în procesul verbal este chiar viteza cu care a circulat petentul la momentul și locul indicat”, au spus magistrații.

briogada rutiera, politie rutiera, aplicare amenzi politie, amenzi marite 2022, lucian bode probleme mai, explozie arad, pnl psd mai colaps

Noi suntem curiosi daca si radarele tip pistol a metrologia realizata ca sunt deja in uz de cativa ani, sau daca aparatele etilotest au la randul lor certificarea valabila in momentul utilizarii?

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente