Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Asigurarea masinilor electrice urmeaza sa creasca cu 40% fata de cele pe benzina sau diesel

Una dintre cele mai grave probleme ale electrificarii parcului auto din Europa este cresterea constanta a asigurarilor pentru aceste masini.

Conform unui studiu realizat de catre specialistul berlgian Capgemini, toate asigurarile masinilor electrice urmeaza sa fie mai mari cu pana la 40% fata de cele ale masinilor traditionale in anii care urmeaza.

asigurare casco masina electrica, dauna totala masina ev casco, reparatii masina ev, rca masina electrica, autolatest

Acest trend deja a inceput cu Tesla care, nici macar nu mai repara masinile lovite pentru ca este prea scump, firmele de aigurari dand imediat un verdict de dauna totala economica chiar daca masina are doar o roata sau o aripa lovite.

asigurare casco masina electrica, dauna totala masina ev casco, reparatii masina ev, rca masina electrica, autolatest

O alta caracteristica a asigurarilor mari pentru masinile electrice este aceea ca, statistic aceste masini sunt implicate in mai multe accidente comparativ cu modelele pe benzina sau diesel, cifrele spunand ca principalul vinovat este puterea mare a masinilor EV si greutatea masiva la gol.

Firmele de asigurari deja atentioneaza organele de politie sa verifice starea anvelopelor masinilor electrice care se degradeaza in realitate mult mai repede decat cel ale unei masini diesel.

asigurare casco masina electrica, dauna totala masina ev casco, reparatii masina ev, rca masina electrica, autolatest

Si toti stim ca o anvelopa speciala pentru o masina EV este mult mai scumpa decat una clasica cu aceeasi dimensiune.

asigurare casco masina electrica, dauna totala masina ev casco, reparatii masina ev, rca masina electrica, autolatest

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

17 COMMENTS

 1. Scumpe masinile,scumpa asigurarea,scump curentul…autonomie mica…😀😀😀mirific ..unde este castigul???..aaaaa parcarea este gratuita…..ce usor poate fi lumea prostita..cu ce usurinta se poate conduce turma de oameni..

 2. De fapt, masa în mișcare cu o anumită viteza crează dimensiunile pagubei într-un accident rutier. Conform energiei cinetice pe care o acumulează (masa înmulțită cu pătratul vitezei /2).
  Asiguratorii ca și autoritățile au gandiri obtuze când se cramponează sa ia in calcul la cuantumul primei de asigurare cilindreea motorului, pe când ar trebui sa aprecieze după masa autovehiculului, viteza maxima constructivă, eventual accelerația maxima.
  Dar se pare că atât îi duc mințile…

  • Eu as merge si dupa pretul de catalog al masinii. Una e sa busesti un Nisan GTR si alta e sa busesti un Ferrari sau un Lamborghini. Sunt comparabile ca detalii tehnice dar nu ca si pret.

 3. Dacă au noroc se blochează înăuntru și ard ca torțele ,ca ăia din tesla și scapam de oile ăstea electrice…

 4. Costa 1/4 din benzina sa te deplasezi pe curent.
  Deci e de 4x mai ieftin pe curent.
  Cu panouri solare, ajunge 1 incarcare făcută sâmbăta acasă minim 1 saptamana.

  De aia muriți voi de grija altora…..

  • O incarcare? Pe ce aritmetica?

   O instalatie de 5kW da max 20 kW/zi. Cu ei mergi 2 – 3 zile. Si dupa? Si daca nu e soare sambata? Si iti consumi o zi libera din doua stand acasa si incarcand masina?

   Daca lucrezi 8 – 16 sau 9 – 17 poti sa uiti ca ai panouri solare. In plus, in 2 ani Electrica te va deconecta de la retea in orele de varf de productie si panourile vor fi bune doar sa nu ploua pe tigla!

 5. Stati bai verilor cu termicele voastre si lasati fraierii ca noi care s-au pacalit sa mearga electric. Ce mare branza…pai nu?
  Ce va tot freaca grija ” de cat xe naspa e”
  Deci nu m-as mai intoarce la termica nici cu LAPD!
  Mi-am pus si panouri din alea ” de 10k ce oeftina e masina” o si incarc de la soare am si curent la casa sunt intr-adevar foarte trist si pacalit.
  Stati in banca voastra fiecare cu p masii face ce vrea. Atatia parerologi …

  • Ok felicitari pentru ca esti sofer de EV, insa cu noi ceilalti ce ai?
   Stai in locul tau in liniste si chiar te rugam sa nu mai comentezei pe aici!
   Stai in bula ta fericita si nu ne mai critica pe noi toti ceilalti care inca vrem 1.200 km range cand mergem in concediu.
   Hai ca nu este greu!
   Noi nu venim in bula ta de electrificat noaptea mintii sa comentam ca masina ICE este mai buna!
   Te rugam sa ne lasi si pe noi in pace….

 6. Vai ce rau este sa ai masina electrica, si nu cazan cu abur, care fierbe, bese si scuipa pisu de dinozaur. Ce prosteala ieftina. In 15 ani o sa moara toate serviceurile auto si benzinariile. Duca-se la locul lor, langa buticuri.

 7. Mai închideți gura măi electrificaților! V-ați luat electrice pentru că ați vrut să fiți în ton cu politica “verde” și, în primul rând, că aveți bani. Nici cu programul “rabla” nu își permite oricine. Ați dat zeci de mii de euro pe o mașină cu care mergeți prin oraș și vânați stații cu încărcare gratuită, câte mai sunt. Când nu va mai fi gratuit nicăieri și va dispărea plafonarea la curent, atunci începe distracția.

 8. Este doar un trend pt smecherii cu bani sa faca si mai multi bani , sunt variante cu combustibili eco si sigur implica bani mai putini cheltuiti pt noi

 9. Jalnice comentarii. Argumentele reale lipsesc cu desavarsire, si sunt destule si pro si contra, dar probabil ca presupun un minim efort de documentare, nu doar prejudecati. Dar nu vad decat atitudine de genul “vulpea care nu ajunge la struguri…”. Pariez ca cei care comenteaza atat de acid si virulent la adresa masinilor electrice nu au condus in viata lor o masina electrica, si nu au nici un habar ce inseamna efectiv incarcarea, intretinerea, etc. Iar daca cineva considera ca merita sa isi cumpere o masina electrica, si, vai, culpa maxima, isi mai si permite, trebuie ridiculizat si desconsiderat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente