Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Anvelopele de iarna Nokian Tyres dovedesc din nou ca sunt mai bune decat cele de la Michelin si Continental

Nokian Tyres are in prezent cea mai buna gama de anvelope dedicate sezonului rece din lume.

Anvelopele care vor fi produse în următorii ani vor trebui să funcționeze în condiții meteorologice din ce în ce mai variate, din cauza schimbărilor meteorologice care se previzionează.

Nokian Tyres 2021, michelin vs Nokian Tyres, continetal vs Nokian Tyres, cea mai buna anvelopa de iarna, anvelope all season Nokian Tyres

Astfel, drumurile vor fi tot mai mult acoperite de apă, lapoviță, zăpadă sau gheață. În aceste condiții, obiectivul principal al Nokian Tyres este ca anvelopele pe care le produce să fie cât mai sigure, deoarece ele reprezintă singurul punct de contact al mașinii cu șoseaua.

Specialiștii anunță că în viitor iernile vor fi mai blânde, iar temperaturile aproape de zero grade vor fi mai frecvente, ceea ce va determina înghețarea și dezghețarea în mod repetat a drumurilor, lucru care va avea drept consecință slăbirea aderenței anvelopelor.

Nokian Tyres 2021, michelin vs Nokian Tyres, continetal vs Nokian Tyres, cea mai buna anvelopa de iarna, anvelope all season Nokian Tyres

În această situație, producătorii de anvelope nu se pot axa doar pe dezvoltarea unei singure caracteristici, ci trebuie să vină cu soluții care să permită aderența atât în condiții de ninsoare abundentă, cât și în timpul ploilor de iarnă.

Astfel, anvelopele de iarnă Nokian Tyres au fost concepute să reziste și să ofere
siguranță în cele mai variate condiții de iarnă.

„Ne propunem să dezvoltăm anvelope de iarnă cât mai versatile și să obținem un echilibru optim de aderență atât pe gheață, pe teren umed sau pe zăpadă, precum și în diverse situații de acvaplanare.”, declară Olli Seppälä, Head of R&D, Nokian Tyres.

Nokian Tyres a introdus deja pe piață anvelopele concept cu ținte retractabile, astfel că în viitorul apropiat consumatorii vor avea acces la diferite tipuri de inovații care să ofere aderență maximă în condiții de iarnă, care să nu afecteze însă rezistența anvelopei.

„Tehnologia senzorilor pentru anvelope va deveni obișnuită în următorii cinci ani. În cazul anvelopelor de iarnă vom asista la o evoluție atât în privința materialelor folosite, ageometriei țintelor, cât și a modului în care sunt conectate anvelopa și ținta.”, a menționat Jarmo Sunnari, SRA manager, Nokian Tyres.

Nokian Tyres 2021, michelin vs Nokian Tyres, continetal vs Nokian Tyres, cea mai buna anvelopa de iarna, anvelope all season Nokian Tyres

Siguranță și sustenabilitate

Condițiile de condus diferite necesită materiale, modele de rulare și alte caracteristici diferite, iar schimbarea unei caracteristici a anvelopei va afecta toate celelalte componente. Așadar,
gestionarea ansamblului este o sarcină precisă, mai ales în ceea ce privește proiectarea
anvelopelor de iarnă.

„Comparativ cu o anvelopă de vară, dezvoltarea unei anvelope de iarnă sigure este o provocare majoră. Producătorul de anvelope trebuie să aibă în vedere o aderență optimă în condițiimeteorologice variate, luând în considerare, printre altele, și impactul asupra mediului.”, adaugă Jarmo Sunnari.

Poti cumpara DE AICI anvelopele Nokian in Romania!

https://www.auto-soft.ro/anvelope-all-season/nokian

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente