10 inspectori si ingineri RAR au fost arestati! RAR Sibiu este o cloca de infractori

Articole Interesante

Procurorii sibieni au revenit cu noutăți în dosarul inspecțiilor frauduloase de la RAR Sibiu, dosar în care au fost reținuți șeful RAR și alți doi angajați, dar și alte 7 persoane, printre care un angajat MAI de la înmatriculări. Pentru 10 din cele 11 persoane reținute au fost solicitate mandate de arestare de la judecători.


Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, dosarul a fost deschis încă din 25 mai 2018, când procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor luare de mită, complicitate la luare de mită, dare de mită şi, respectiv, complicitate la dare de mită, „săvârșite de funcționari publici cu și fără calitate specială și persoane civile, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.”

Din cercetările procurorilor a reieșit că „funcţionari publici din cadrul R.A.R. Sibiu şi R.A.R. Vâlcea, prin intermediul unor terţe persoane, pretindeau şi primeau sume de bani în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.


Investigațiile au scos la iveală faptul că persoanele cercetate „şi-au luat o serie de măsuri pentru a asigura conspirativitatea faptelor comise, apelând la „serviciile de intermediere” prestate de către anumiţi complici, de regulă, fiecare inginer „lucra” cu un anumit complice, aspecte cunoscute atât de ceilalţi funcţionari cât şi de ceilalţi intermediari şi beneficiari ai „serviciilor de intermediere” (mituitori)”.

Potrivit informațiilor de ultima oră, judecătorii au admis cererea procurorilor și au emis mandate de arestare pentru cele 10 persoane reținute. Iată și lista celor 10 persoane arestate în acest dosar: 


BOGDAN ILIE

OŢETEA IOAN CĂTĂLIN

GEHL VALERIU HELMUT

BERCU CORNEL

MITREA MIHAI MARIAN

HORVAT IOAN

ŞTEFAN AUREL VASILE

ZÎZĂ VASILE

ROCIU LIVIU

POPA ALIN IOAN

s s

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente