Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Zastava-Fiat incepe dezvoltarea unui concurent pentru Dacia Logan!

Acestia vor construi pentru inceput doua modele, scrie publicatia sarba B92. Pe 23 decembrie se vor semna actele si primele 100 milioane euro vor fi investite in orasul Kragujevac care va deveni cel mai important pol de productie pentru Fiat in aceasta zona a Europei.

Presedintele Serbiei, Boris Tadic s-a intalnit la Torino cu seful Fiat, Sergio Marchionne, iar italienii au promis ca prima transa de 100 milioane euro a investitiei din Serbia va ajunge in aceasta luna la destinatie. Anul trecut, italienii au batut palma cu compania locala Zastava, creand un joint-venture numit Fiat Automobili Srbija unde se va investi un miliard de euro, Fiat avand 67%, iar statul sarb, restul. Initial, investitia era programata sa demareze in martie anul acesta, insa din cauza crizei totul incepe noua luni mai tarziu. E de asteptat ca Fiat sa construiasca doua modele la fabrica din Serbia, iar capacitatea sa fie de circa 200.000 de unitati anual.

Primele masini vor iesi in 2011, iar in prezent e produs modelul Fiat Punto pentru pietele din Serbia si Bosnia. Uzina va incheia anul cu o productie de 15.000 de unitati, in valoare totala de 27 milioane euro. Noua masina anti Logan este astaptata sa iasa pe portile uzinei sarbe incepand cu anul viitor.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente