Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

UE nu accepta noua taxa auto!

Comisarul european a declarat joi ca Bruxelles-ul a fost in negocieri constante pe taxa auto cu autoritatile de la Bucuresti, el insusi vorbind la telefon cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si avand intalniri cu ministrii Mediului si Economiei. “Problema taxei de prima inmatriculare din Romania a fost ca era discriminatorie. Apoi am fost aproape de o solutie, dar autoritatile romane s-au razgandit si au hotarat sa faca intreaga taxare pe noi baze, si anume pe emisiile de CO2”, a rezumat Kovacs dialogul din ultimele saptamani.

Intarzierea autoritatilor de la Bucuresti si razgandirea lor in ultimul moment, desi trecuse data limita prevazuta pentru trecerea la urmatoarea faza a procedurii de infringement, nu a parut sa deranjeze Bruxelles-ul, instiintat de premierul roman asupra intentiilor autoritatilor de la Bucuresti. “I-am spus primului ministru ca Bruxelles-ul este deschis pentru orice solutie care nu este discriminatorie si ajuta la protejarea mediului”, a declarat comisarul european.

“Este o intarziere, dar considerand ca este o chestiune dificila, i-am spus guvernului roman sa se grabeasca. Cand am vorbit cu el, primul ministru mi-a spus ca va dura cateva saptamani, deci asteptam. Nu este o problema sa asteptam o saptamana sau doua, dar speram ca se va gasi curand o solutie”, a spus Laszlo Kovacs. Prezent la dezbaterile European Business Forum de la Bruxelles, care are drept tema schimbarile climatice si energia, Laszlo Kovacs a subliniat ca modalitate de lupta impotriva schimbarilor climatice din punct de vedere a fiscalitatii si taxa de prima inmatriculare. “Ea exista in majoritatea tarilor europene. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente