Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Suspensia Mac Pherson

Noua suspensie a fost montata pentru prima data pe modelul Ford Consul in 1950 si de atunci acest sistem de suspensie este folosit de marea majoritate a fabricantiilor de automobile. Avantajele sunt dimensiuniile compacte si costurile reduse de fabricatie.

Comparat cu celalalte sisteme, Mac Pherson este eficient deoarece foloseste amortizorul drept subansamblu care dirijeaza unghiul rotii. Pentru ca amortizorul este amplasat pe plan vertical intrega suspensie este mult mai compacta. Automobilele cu motorului amplasat in fata si transmsie pe puntea fata care folosesc acest tip de suspensie sunt favorizate deoarece trenul de rulare trebuie sa incapa in compartimentul motor fara a dezavantaja amplasarea propulsorului si a componentelor sale.

De asemenea design-ul simplist al suspensiei nu oferea un feeling foarte exact al suprafetei de rualare insa aceste dezavantaje sunt cu mult inferioare suspesniei clasice. Din punctul de vedere la designer-ilor de automobile solutia Mac Pherson nu reprezinta un avantaj deaorece intreaga linie a partii frontale a masinii trebuie sa fie destul de inalta pentru a permite amplasare suspensiei Mac Pherson care este conceputa sa favorizeze dimensiunile laterale insa nu si cele pe plan vertical.

La fel ca si suspesnsia cu brat dublu, cea Mac Pherson poate fi adaptata sa fie amplasata atat pentru puntea fata cat si pentru cea spate. Acest tip de tren de rualare a fost amplu folosit de catre modelele italiene Fiat 4 si Tipo. De asemenea aceste doua modele au imprumutat platformele tehnice si suratelor lor din grup precum Fiat Croma, Lancia Thema, Saab 9000, Fiat Tipo, Tempra, Lancia Delta, Dedra si multe altele.

Manevrabiltatea acestor modele nu a fost exceptionala insa cei de la Alfa Romeo au echipat modelele sportiva GTV so Spider construite pe platforma de Fiat Tipo cu o noua suspensie spate de tipul multi-link, mult mai scumpa insa cu rezultate superioare la capitolul manvrabilitate.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente