Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test in premiera in Romania cu noua generatie KIA Carens 2015- Concurenta directa pentru VW Touran si Renault Scenic

Acesta se numeste Kia Carens si reprezinta ultima evolutie a masinii de familie compacta a celor de la KIA, model care trebuie sa concureze cu succes nume mari precum Renault Scenic sau VW Touran.

KIA IN SEGMENTUL MPV EUROPEAN


Asemenea modelului Sportage 2015 si acest model de volum are un design conventional pentru o masina din acest segment, respectiv linia caroseriei nu aduce o agresivitate bine definita ci doar mult bun gust exact ceea ce cauta clientul de MPV compact european.

Evolutia masinii Carens a celor de la KIA reprezinta o poveste de succes care incepe la inceptului anulo2 2000 cand asiaticii au dorit o masina de familie care sa fie vanduta in Europa.


Concurentul din grup avea un asemenea model pe nume Hyundai Trajet care a demonstrat ca poti avea o masina mare si extrem de bine echipata cu un pret de achizitie mult sub oferta europenilor.

Prima generatie de Carens avea sub capota o motorizare 2.0 CRDI extrem de puternica, motor care se dovedea pe parcursul anilor si foarte economic.

DESIGN CARENS 2015

Noul model Carens 2015 are o linie optica rafinata care aduce un nivel de lux greu de inchipuit pentru o masina KIA in urma cu un deceniu.

Spunem aceasta pentru ca noul Carens nu este un MPV entry-level acesta fiind construit cu materiale de o calitate cel putin la nivelul unui VW Touran sau Renault Scenic 2015.

Plansa de bord este masiva si este calitativ de note superioare pentru ca utilizeaza spuma poliuretanica de cea mai buna calitate, iar asamblarea sa este fara cusur.

La interior cei 5 pasageri stau pe scaune individuale care ofera o sustinere foarte buna, iar spatiu dedicat bagajelor este peste media segmentului.


De fapt KIA spune ca noul Carens cu 5 locuri are un portbagaj care poate ajunge la un volum maxim de 1.650 litri cu bancheta rabatata si 492 litri cu scaunele ridicate.

MOTORIZARE GDI

Sub capota masinii din acest test drive se afla motorul cunoscut 1.6 GDI, un propulsor pe benzina cu injectie directa care dezvolta o putere maxima de 135 CP la 6.300 rpm. Daca tinem cont de faptul ca greutatea la gol a masinii depaseste granita celor 1.5 tone nu putem sa vorbim in nici un caz de o masina sport, insa motorul este rafinat si trage bine cand ajungem in zona rosie a turometrului.

Multi ar putea spune ca acest motor este prea slab pentru a avea performante decente insa dupa ce am parcurs cateva sute de km la bordul noului Carens 2015 mentionam ca motorizare 1.6 GDI este suficienta pentru o famile tanara.

Consumul mediu afisat de compurerul de bord a fost de 8.5 litri pentru fiecare 100 de km, consum mai mic decat ceea ce ofera un motor de cilindree mica de generatie mai noua.

In mediul extraurban noul Carens poate sa consume fara probleme chiar si 6.7 litri pentru 100 de km daca se opteaza pentru un condus calm fara prea multe excese. Intr-u oras agomerat cum este Capitala Romaniei consumul sare de 10 litri, in zona medie de consum a concurentei precum Scenic 1.2 TCe sau Touran 1.4 TSI.

AVANTAJE CARENS 2015


In primul rand trebuie spus faptul ca aceasta este singura masina din clasa sa din Europa cu o garantie reala de 7 ani in limita a 150.000 km. Spunem acest lucru pentru ca modelele concurente se afla in zona de maxim 4 ani la capitolul garantie data de producator, iar siguranta financiara a unei tinere familii este mai importanta decat imaginea unui oarecare brand.

Tot la acest capitol amintim si distributia pe lant a motorului celor de la KIA care nu necesita o schimbare nici cand masina depaseste granita a 300.000 de km.

CONCURENTA KIA CARENS


In primul rand trebuie sa amintim modelul Renault Scenic care are un pret de achizitie asemantor insa care dispune de cel mai bun motor diesel din calsa sa, celebrul 1.6 dCI de 130 CP.

Unul dintre modelele vizate de catre KIA pentru o concurenta directa este noul VW Touran lansat recent la Geneva, masina care are din pacate un pret de achizitie foarte mare in comparatie cu masina de fata la aceelasi nivel de echipare. 

Motorizarie pe benzina ale celor de la VW sunt putin recomandate pentru ca au aratat slabiciuni la capitolul fiabilitate ( probleme distributie 1.2 si 1.4 TSI-VW nu acopera costurile de reparatie!).

CUMPARA ACEST MODEL CU UN DISCOUNT AUTOLATEST DOAR PRIN TRIMITEREA UNUI EMAIL PE ADRESA:autolatest@gmail.com.

CONSULTANTA AUTOLATEST ESTE GRATUITA IN ALEGEREA ORCARUI MODEL OPEL, KIA, FORD, DACIA, RENAULT, ISUZU SAU SUZUKI.

 

 

PRO

Imagine de marca in Romania

Calitate de fabricatie de top

Motor clasic aspirat rafinat si relativ economic

Distributie pe lant

Garantie de 5 ani bumper-to-bumper

Valoare mare de revanzare

 

CONTRA

Pret de achizitie relativ mare

Este recomandata motorizare pe benzina de doi litri si 166 CP

Diesel de cilindree mica nu foarte puternic ( 136 CP)

Consola centrala realizata dintr-un plastic slab calitativ

Articole Interesante

Alte Stiri

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente