Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive Renault Megane Sport Tourer 1.5 dCi 110 CP- Fiabilitate de top pentru transmisia EDC-Getrag

Cand spui Europa de Vest spui fara doar si poate Laguna 2013 sau noua gama Collection 2013 a compactei Megane, insa cand vorbim de pietele din Lumea Noua ( America de Sud) francezii ofera o gama complet diferita de modele dedicate fiecarei piete in parte.

Locul unde germanii de la VW nu au avut nici o sansa de intrare este in continuare piata emergenta din Africa de Nord unde pe langa masinile Renault acestia mai comercializeaza si noul brand Dacia.

Tinand cont de aceasta imagine globala a celor de la Renault-Nissan ne intoarcem pe Batranul Continent unde punem sub lupa ultima generatie de modele Megane.

Megane Collection 2013

Noul Renault Megane a primit in urma cu ceva vreme un amplu facelift care are menirea de a consolida prezenta marcii in cel mai disputat segment din Europa.

De data aceasta nu mai vorbim de o generatie noua de masini Megane, ci pur si simplu de un amplu facelift operat modelului lansat in urma cu cativa ani care a demonstrat vanzari foarte bune.Megane 2013 se numeste acum si Collection 2013, adica modul in care cei de la Renault doresc sa scoata in evidenta faptul ca noua masina nu doar ca este un facelift banal, ci chiar o masina care a trecut peste problemele tineretii si care are acum ingredientele de baza pentru inca trei ani de existenta.

SCHIMBARI

Modelul de fata este de fapt versiunea Sport Tourer echipat cu motorul diesel clasic dCI de 1.5 litri. Acesta dezvolta o putere maxima de 110 CP si este legat la o transmisie germana EDC produsa de specialistul Getrag.

La interior plansa de bord a ramas in mare parte neschimbata, insa aici francezii au operat si schimbari de detaliu precum o crestere considerabila a calitatii de fabricatie.

Matrialele din care este construita plansa de bord si fetele de usi sunt mult peste ceea ce ofera concurenta.


 La capitolul conforta gama Megane a reusit sa ofere cel mai bun comprimis din acest segment daca ne raportam la pretul de achizitie si la nivelul tehnologic.

Acum clientii de Megane Collection 2013 primesc cea mai buna climatizare automata din segment, cel mai ieftin sistem de navigatie din Europa si nu in ultimul rand o gama superioara de sisteme de asistare. Aici putem sa amintim Visio System care detecteaza masinile din fata si actioneaza automat farurile de intalnire.

Acesta functioneaza impecabil chiar si cand conditiile de trafic ofera o vizibilitate scazuta.Spatiul interior a ramas la aceelasi nivel ca si pana acum, respectiv modelul Sport Tourer dispune de un volum al portbagajului care masoara fie 524 fie 1600 de litri.

20.000 de km cu transmisia EDC


In urma cu mai bine de un an testam in premiera un mode Fluence echipat cu noua transmisia EDC a celor de la Renault. Aceasta era pe atunci cea mai ieftina din segment si toata lumea mentiona caracterisitica fiabilitate in comparatie cu modelul concurent DSG al celor de la Volkswagen.

Acum masina de fata cu peste 20.000 de km inregistrati avea sa ofere raspunsul clar al celor de la Getrag si Renault, respectiv aceasta cutie de viteze in cele mai vitrege conditii de utilizare ( aici citim test drive presa specializata mai bine de un an), ofera un comportament identic cu cel din prima zi de functionare.

Fanii VW poate nu vor sa creada insa cu siguranta trebuie sa mentionam faptul ca noua cutie semiautomata EDC a celor de la Renault este construita in totalitate de catre specialistul germqan Getrag, aceelasi care realizaza si transmisiile manuale ale tuturor masinilor BMW de mai bine de 40 ani.

Concluzia noastra este sa achizitionati aceasta masina echipata cu transmisia EDC fara rezerve pentru ca modelul Megane a trecut testul suprem de utilizare in Romania.PRO

Imagine schimbata in bine

Crestere sesizabila a calitatii de fabricatie

Motor diesel invechit insa economic

Transmisie  semiautomata EDC fara probleme

Spatiu interior peste media segmentului

 

CONTRA

Versiunea de top cu un pret mare de achizitie

Valoare mica de revanzare

Tren de rulare zgomotos peste denivelarile mici

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente