Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive in premiera cu noul Citroen C4 Picasso 1.6 e-HDI 115 CP Intensive 2015

Este vorba de noua generatie de modele MPV compacte Citroen C4 Picasso, masina care a venit pe piata dupa Scenic insa care a reusit sa acapareze o buna parte din clientela de automobile MPV din Europa.

Prima generatie de Picasso se numea si Xsara pentru ca utilzau aceeasi platforma tehnica, model care avea sa demonstreze celor de la Renault ca un Picasso I este mai extravagant decat un Scenic I de la Renault.

Acum in anul 2015 Citroen a decis sa joace inca o data cartea avantgardismului pentru ca atunci cand vorbim de Picasso trebuie sa ne asteptam la orice.

CAROSERIE Picasso 2015

Si de aceasta data noul model ofera o caroserie complet atipica segmentului MPV compact, o caroserie revolutionara pentru ca utilzeaza cu brio sistemul cab-forward, adica partea din fata ( parbriz si montanul A) sunt duse mult spre extreme pentru a avea un habitaclu cat mai spatios.


Design-ul masinii este revolutionar cu o parte frontala atipica masinilor din acest segment precum Renault Scenic sau VW Touran.

Linia optica aduce mult cu primele desene Picasso Xsara, lucru care reprezinta o succesiune a imaginii Citroen.

La interior masina aduce un nou aer in gama Citroen pentru ca acum francezii ofera primul glass-cockpit asemenea avioanelor de linie precum Airbus.


Design-ul gass cockpit reprezinta integrarea tuturor indicatoarelor in cadrul unor display-uri de mari dimensiuni. De fapt display-ul central al lui Picasso este mai mare decat si cel al multor masini premium precum BMW Seria 7 sau chiar si Mercedes Clasa S.

Acest detaliu premite celor de la Citroen sa promoveze acest model drept unul revolutionar in comparatie cu ceea ce ofera concurenta de la Opel, Renault sau VW.

SPATIU INTERIOR BINE GANDIT

La interior pe langa plansa de bord revolutionara Citroen ne ofera pe acest C4 Picasso un habitaclu bine gandit, unde toate scaunele sunt comfortabile atat in fata cat si in spate.


Pasagerii din spate au scaune individuale care pot culisa fata spate pentru un spatiu mai mare la nivelul genunchilor, insa si pentru un volum variabil al portbagajului.

MOTORIZARE e-HDI 2015

Sub capota masinii din acest test drive se ascunde o motorizare diesel cunoscuta de toata lumea, celebrul 1.6 HDI. Pentru a avea un parcurs foarte bun inginerii de la PSA au modificat motorul in versiunea e-HDI, adica acesta corespunde normelor de poluare Euro 5 si ofera pefromante rutiere de top.

Inca din primii km nu am putut sa nu obervam faptul ca acest e-HDI este un motor extrem de rafinat, in orice plaja de turatie zgomotul sau fiind mult mai mic decat cel al unui HDI clasic.

Noul sistem de injectie permite masinii sa afiseze performante rutiere foarte bune, unde reprizele de la 80-130 km/h te fac repede sa uiti ca sub capota este doar un simplu 1.6 cmc.

Cireasa de pe tort este in schimb consumul real de motorina care in cei peste 600 de km realizati prin Romania nu a depasit granita de 4.5 litri.

Chiar si cand masina este dusa spre limite pe un traseu precum Voineasa-Ranca consumul real a fost unul de-a dreptul socant, noi reusind sa parcurgem Transalpina cu o medie de 5.6 litri.

De asemenea cutie de viteze cu 6 rapoarte este sincronizata atat de bine incat la o viteza de croaziera de 130 km/h turatia nu depaseste 2.400 rpm, moment cand consumul real este de 5 litri de motorina.PRO

Caroserie exotica si bine gandita

Spatiu interior mare pentru 5 adulti

Scaune spate individuale si culisante fata-spate

Tren de rulare comfortabil pe soselele tipice din Romania

Diesel e-HDI puternic si extrem de economic

Sistem multimedia de ultima generatie

Cel mai mare display LCD din industrie in acest segment

 

CONTRA

Suspensie zgomotoasa cand se trece peste denivelari

Pret de achizitie mare al versiunii de top

Lipsa transmisie automata motorizare diesel 1.6

Valoare mica de revanzare 

 

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente