Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test drive cu noul Isuzu D-Max 2016 echipat cu motorul 2.5 Twin Turbo Euro 6

Asa trebuie sa inceapa orice discutie despre marca japoneza Isuzu Motors, marca care importa in Romania modelul sau de succes D-Max.


Acum pentru inceputul anului 2016 am testat ultima generatie a lui D-Max, masina care anul acesta trebuie sa se confunte cu doua nume mari care primesc modele noi, Toyota Hilux si Nissan Navara.

Despre Toyota nu se cunosc detalii referitoare la aparita pe piata, iar despre Navara putem spune ca foloseste un motor diesel dCI de 2.3 litri care se regaseste pe gama de masini utilitare Renaut Master si Opel Movano.

CAROSERIE D-MAX 2016


Masina de fata este un D-Max in versiunea cea mai raspandita, respectiv Double Cab care a primit o protectie pentru bena.

Noul D-Max ramane ca si pana acum una dintre cele mai bune masini din acest segment pentru ca are o caroserie bine gandita atat la exterior cat si la captolul habitabilitate.

Plansa de bord ofera o ergonomei asementoare cu cea intalnita pe modelele SUV de clasa mare, lucru rar intalnit pe masinile din acest segment.

Acest lucru inseamna ca acomodarea cu un D-Max este mult mai rapida in comparatie cu modelele concurente, iar comportamentul sau pe sosea este unul dintre cele mai bune in ciuda faptului ca masina are o punte spate rigida si arcuri lamelare pe spate.

CEA MAI ECONOMICA MOTORIZARE DIESEL DIN SEGMENT!

Acest ultim capitol reprezinta de fapt si punctul culminant din acest test drive pentru ca suntem in masura sa vorbim despre noul motor diesel Isuzu. Acesta este singurul diesel din segment care dispune de o dubla supraalimentare pe o cilindree de 2.5 litri, detaliu tehnic care face ca masina sa dispuna de un moment motor de 400 Nm la 1.500 rpm.

Daca am pune fata in fata gama Hilux putem spune ca motorul lui Isuzu este la fel de puternic precum un trei litri D4D de la Toyota, insa are un consum la fel de redus precum diesel-ul de 2.5 litri si 144 CP tot de  la Hilux.

In mod normal motorul functioneaza elegant chiar si cand turatia nu depaseste granita de 1.700 rpm, insa economia reala este realizata cand turatia ajuge in zona de 2.000 rpm.

Un alt plus este si transmisia manuala cu 6 rapoarte care are ultimele doua trepte demultiplicate lung si care ofera un consum extrem de mic atunci cand se ruleaza pe autostrada.

Noi am reusit sa atingem un consum mediu in Bucuresti in zona de 7.8-8 litri, cifra care este best in class indiferent ca punem in calcul si modelul VW Amarok diesel de doi litri.

Daca am merge sute de km in regim extraurban trebuie sa relatam faptul ca masina aceasta de 2 tone la gol reueste sa consume la fiecare 100 de km chiar si 5.9 litri.

Aceasta performanta este realmente socanta in acest segment de utilitare pentru ca pur si simplu motorul Twin Turbo al celor de la Isuzu consuma aproape la fel de putin precum o masina de clasa medie diesel echipata cu un motor din gama de doi litri.

Pur si simplu cu un rezervor de combustibil putem parcurge 1.000 de km fara prea mari probleme.

FIABILITATE


Isuzu este recunoscut drept unul dintre cei mai importanti producatori de motoare diesel, propulsore care au demonstrat pe parcursul anilor o anduranta de top.

Motorul lui D-Max se numeste 4J si dispune de o constructie care primeste note bune la capitolul mentenanta pentru ca utilizeaz atat o distributie clasica pe lant cat si una pe pinioane. Acestea nu necestia nici un fel de schimburi chiar si cand motorul depaseste granita a 300.000 de km.


CONCLUZII

Concluzia testului este ca Isuzu a reusit sa faca un compromis interesant prin faptul ca a dezvoltat un motor puternic insa foarte economic pe o masina de dimensiuni mari si care are un pret de achizitie in medie cu pana la 8.000 euro mai mic decat ceea ce ofera concurenta.

Spunem aceasta pentru ca Isuzu Romania ofera modelul D-Max Double Cab cu un pret de achizitie care porneste de la suma de 22.940 euro cu TVA inclus.

PRO

Cel mai mic pret din segment

Cel mai avansat motor diesel din clasa

Cel mai mic consum pentru un pick-up

Caroserie de mari dimensiuni ergonomica

Calitate reala de fabricatie

 

CONTRA

Imaginea marcii in Romania

Pretul versiunii de top

Echipamentele de top sunt optionale si relativ scumpe

Retea de service in Romania

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente