Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test de final de cariera al modelului Dacia Logan Stepway 1.0 TCe 100 CP ECO-G GPL 2020

Pana cand aceasta masina vine si in reprezentante, marca romaneasca Dacia ofera inca actuala generatie Logan II 2020.

Despre aceasta masina nu prea mai avem ce sa spunem, pentru simplul fapt ca Logan II a fost, fara doar si poate, unul dintre cele mai de succes masini sedan din Europa in segmentul mic.


Si pentru a-si incheia cariera cum se cuvine, producatorul a ales sa echipeze masina cu cea mai noua motorizare a Aliantei Renault-Dacia-Nissan-Samsung Motors, un propulsor pe benzina si gaz extrem de dinamic.

CUM SE PREZINTA LOGAN STEPWAY TCE 100?


Masina de fata este de succes in Romania, pentru ca marca a ales sa vanda cu un pret sub 10.000 euro o masina cu o garda la sol mai mare, cu o motorizare de top si cu un nivel de echipare foarte bun, chiar si pentru o masina Dacia.

Respectiv, daca avem maxim 10.000 euro TVA inclus, putem sa mergem fara probleme spre aceasta masina noua, cu garantie, pentru ca nu vorbim de o Dacia de baza cu lipsuri.

Gama Logan Stepway TCe 100 CP vine cu echipamente de top, precum sistemul de navigatie MediaNav, o instalatie de aer conditionat automata cu o singura zona si pachetul Stepway 2020.

CUM SE CONDUCE NOUL LOGAN 1.0 TCE 100 CP?


Inca din start trebuie spus ca motorul acesta de 100 CP nu este vechiul 0.9 TCe, pentru ca vorbim de o generatie noua de propulsoare de 1 litru supraalimentat, care are si o instalatie de GPL standard.

Pe sosea, masina poate merge cu cele doua rezervoare peste 1.300 de km, insa marea surpriza este faptul ca acest motor este mult mai performant decat vechiul 0.9 TCe de 90 CP.


Dacia Logan Stepway 1.0 TCe devine una dintre cele mai dinamice masini Dacia, pentru ca are o greutate la gol mica, iar motorizarea Renault este extrem de buna atunci cand depasesti 4.000 rpm.

De fapt, aceasta masina, in regim de autostrada, poate avea o viteza maxima de peste 180 km/h, iar consumul sau real de benzina este chiar mai mic decat cel al versiunii mai vechi, 0.9 TCe 90 CP.

DE CE MERITA UN LOGAN STEPWAY TCE GPL 2020?


Asa cum spuneam mai sus, Dacia Logan II urmeaza sa iasa din productie in curand, pentru a face loc unei masini mult mai bune din toate punctele de vedere, insa pana cand vedem pe sosele Logan III, aceasta versiune ramane una extrem de atractiva.

Evident, avem ce sa-i reprosam pentru ca in peste 5 ani de productie clientii si-au aratat nemultumirile, insa chiar si asa versiunea de fata de 100 CP este mult mai performanta si are pachetul Stepway mult mai atractiv.

Pentru un automobil nou de familie, aceasta masina este optima, daca bugetul nu depaseste suma de 10.000 euro, fiind exceptional dotata, iar motorul de generatie noua are performante notabile.

Plus ca instalatia de GPL ofera o reducere de costuri chiar mai mici si decat cele ale unui mai vechi Logan 1.5 dCI, pentru simplul fapt ca 1 litru de gaz se vinde cu jumatate din pretul unui litru de motorina.

PRO

Motor de 100 CP dinamic in utlilizare

Consum foarte mic de GPL

Garda la sol mare in versiunea Stepway

Portbagaj mare

Valoare foarte mare de revanzare

Dotari standard cuprinzatoare

Camera video insa si senzori de parcare spate

 

CONTRA

Imagine de marca

Tren de rulare invechit

Doar doua culori disponibile

Costuri mari mentenanta GPL

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente