Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test cu cel mai surprinzator C4 Picasso 1.6 HDI 110 CP automatic transmision, pret, performante, consum, cutie viteze

Acest MPV compact de ultima generatie arata foarte bine, se comporta foarte bine si nu in ultimul rand ofera un habitaclu demn de serialele SF.

Pentru a ramane in batalia pentru dominarea segmentului compact, Citroen si-a indreptat atentia in momentul conceperii acestei masinii mult spre viitor.

Spunem asta deoarece concurenta germana reprezentata de Volkswagen-ul Touran inca se poate considera un monovolum clasic.

CAROSERIE

Noul C4 Picasso reprezinta varianta cu cinci locuri a monovolumului francez derivat din compacta C4. Picasso are o misiune destul de grea de a duce mai departe avangardismul precedentei generatii Xsara Picasso.

Vechiul model a fost printre primele monovolume de aceasta categorie care a renuntat complet la indicatoarelel analogice in favoarea unei reprezentari digitale.

test drive citroen C4 Picasso 1.6 HDI 110 CP, drive test, autolatest, review, consum, cutie robotizata, probleme, test romania

Acest pas a fost facut pentru prima data tot de o marca franceza, insa de aceasta data de concurentul Renault Espace III. Reprezentarea digitala a vitezometrului si a celorlalte indicatoare a reprezentat o mica revolutie pentru aceste masini, deoarece inginerii au putut sa ofere un spatiu interior gandit mult spre confortul pasagerilor.

Ca design, noul C4 Picasso contina sa fie revolutionar prin afisarea unui design de tipul cab-forward. Acesta este caracterizat de mutarea tuturor componentelor tehnice in fata puntii fata pentru ca restul caroseriei sa poata sa fie indreptata spre nivelul de confort al pasagerilor.

MOTORIZARE

Modelul din test a fost echipat cu motorul diesel de 1.6 litri care dezvolta o putere maxima de 110 CP. Acest motor HDI este intalnit pe toata gama PSA (Peugeot-Citroen) dar si pe modelele Ford Fiesta si Focus.

test drive citroen C4 Picasso 1.6 HDI 110 CP, drive test, autolatest, review, consum, cutie robotizata, probleme, test romania

Acest motor de baza ofera un moment motor de 240 Nm inca de la 1.750 rpm, iar daca este nevoie acesta poate creste cu ajutorul functiei overboost pana la o valoare de 260 Nm.

Diesel-ul de 1.6 litri consuma in limitele clasei daca se merge civilizat, insa daca se abordeaza un stil de condus putin sportiv consumul de combustibil ajunge undeva in jurul valorii de 10 litri pentru 100 de km parcursi.

Singurul inconvenient al acestei motorizari este gradul de zgomot produs de acesta, in situatiile cand se efectueaza o depasire acesta devine putin prea zgomotos.

Concurenta sta mai bine la acest capitol.

TRANSMISIE

Pentru a ramane in top din punct de vedere al tehnologiei Citroen echipeaza gama C4 cu o noua transmisie robotizata.

test drive citroen C4 Picasso 1.6 HDI 110 CP, drive test, autolatest, review, consum, cutie robotizata, probleme, test romania

Modelul din test fost echipata cu aceasta noua cutie de viteze, care in realitate nu este altceva decat o transmisie manuala cu comanda hidraulica.

Acest tip de cutie de viteze face parte din categoria celor secventiale si mai poate fi intalnita si pe modele precum BMW M5 sau toata gama de sportive Ferrari.

Cutia francezului nu este la fel de perfectionata precum la modelel enumerate mai sus deoarece timpul de schimbare al treptelor destul de mic de 650 ms. Multi o sa spuna ca pana la timpul scos de o cutie DSG III de 180 ms mai este drum lung, insa realitatea a demonstrat ca acesata cutie isi face datoria cu brio.

Oricum aceasta nu este o masina sport. Pentru cei care au pretentii si vor sa achizitioneze acest Picasso le recomandam sa nu opteze pentru aceasta transmisie deoarece vor avea o surpiza neplacuta, si anume o lentoare destul de mare in schimbarea treptelor pe modul automat.

test drive citroen C4 Picasso 1.6 HDI 110 CP, drive test, autolatest, review, consum, cutie robotizata, probleme, test romania

Chiar si asa, aceasta cutie permite atigerea unei viteze de croaziera buna pe autostrada datorita ultimului raport foarte lung. Concluzia este ca in mediu urban orice cutie de viteze automata este mai usor de utilizat decat una manuala, iar modelul din test nu este o masina de curse ci una de familie.

Pentru a intelege comportamentul transmisiei trebuie parcursi ceva km, insa dupa aceea aceasta devine destul de user-friendly.

Schimbatorul aflat in partea dreapta a volanului ne aduce aminte de modelele luxoase BMW Seria 7 si Mercedes ML.

INTERIOR

Un Citreon trebuie sa se diferentieze complet de orice alta masina, iar noul C4 Picasso face aceasta treaba mai mult decat laudabil. Primul contact cu interiorul socheaza putin datorita volanului cu nenumarate comenzi si a plansei de bord cu o sumedenie de locuri pentru amplasarea de obiecte.

Scaunele din fata ofera un confort demn de renumele marcii, iar materialele textile sunt placute la atingere si complet diferite de cele intalnite pe modelele germane.

test drive citroen C4 Picasso 1.6 HDI 110 CP, drive test, autolatest, review, consum, cutie robotizata, probleme, test romania

Atmosfera din interior este 100% Citroen si pentru asta trebuie sa acordam nota maxima pentru originalitate. Si pentru a nu inchide acest capitol trebuie sa spunem ca masina are o instalatie de climatizare pe patru zone.

CONCLUZIE

Noul C4 Picasso este o masina originala care are puterea de a face orice german foarte invidios. Designul caroseriei si stilul din interior fac din acest MPV compact o alegere fericita pentru cei care doresc o masina nu doar un mijloc de transport pentru intreaga familie.

Pretul unui asemenea Picasso ajumge in jurul valorii de 20.000 euro, iar noi consideram ca se merita.

Pentru a avea o viata mai buna optati pentru dieselul mai mare de doi litri.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente