Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test comparativ BMW 328i F30 vs BMW 328i E36- Sau N20 Turbo vs M52B28

Aceasta poarta acum numele de cod F30 si reprezinta de fapt o schimbare atat de mare in comparatie cu seriile E din trecut incat chiar si fanii marcii devin curiosi sa vada cum va merge noua masina.

Din pacate noi cei de la Autolatest nu am reusit inca sa testam masina in Romania datorita importatorului insa cu siguranta vom avea ocazia de a spune de fapt cum se prezinta noua generatie si pe soselele pline de gropi de la noi din tara.

Pana atunci prezentam de fapt un pictorial comparativ cu o batalie dintre generatii unde vechiul insa extrem de apreciatul BMW Seria 3 E36 este pus fata in fata cu noul model 328i echipat cu cel mai eco motor pe benzina de la BMW.

Motoare diferite placeri diferite?

De fiecare data cand deschidem o carte tehnica si cautam sa vedem care este cea mai buna soutie constructiva pentru realizarea unui motor vedem ca specialistii mentioneaza constant ca cel mai echilibrat si rafinat motor este cel cu 6 cilindri in linie.

La polul opus se afla evident motorul cu 4 cilindri in line care este dezechilibrat din concept si prezinta grave probleme cu detonarile pistoanelor spre cilindrii din capete. Pentru a reduce din acest dezavantaj specialistii in motoare au echipate aceste propulsoare cu arbori de echilibrare care se invart in sens invers pentru a anula vibratiile.

In testul de fata cel mai mare specialist in producerea de motoare cu 6 cilindri in linie renunta la acest concept in favoarea unuia cu 4 cilindri folosit evident de toate marcile medium level. 

Unde este placerea de a conduce?

Ei spun ca astfel de reduce consumul de combustibil insa nu se pierde din senzatiile oferite de acest nou motor BMW care echipeaza modelul 328i. Ei bine americanii vin si ne zic verde in fata ca noul motor N20 turbo de 242 CP este puternic insa nu mai are acel feeling de avion de lupta asemenea predecesorilor sai din seria N53.

Pur si simplu BMW a pierdut cu acest motor la capitolul rafinament si de ce nu sportivitate in favoarea unei economii de combustibil. 

Noi cei de la Autolatest regretam de asemenea motoarele cu 6 cilindri in linie de la BMW care au demonstrat inca de pe venerabilul E30 ca BMW inseamana Bayerische Motoren Werke, adica Fabrica de Constructie Motoare Bavareza.

Vezi tabelul din dreapta pentru a vedea exact cat de mult a evoluat noul BMW Seria 3 F30 in comparatie cu vechiul insa extrem de indragitul Seria 3 E36 echipat cu un motor maginific.

Sursa:Autoweek

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente