Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

VW recunoaste ca marca Seat este neprofitabila, iar masinile VW si Skoda au vanzari din ce in ce mai mici

VW a anuntat ca urmeaza sa realizeze o noua strategie de utilizare a componentelor pentru marcile VW, Skoda si Seat.

Germanii au descoperit intr-un final ca Seat produce motoarele in Spania iar calitatea de fabricatie este inferioara unui model VW produs in Germania sau a unei Skoda produsa in Cehia.

strategie Thomas Schaefer, probleme venituri seat skoda vw, porsche auto profitabilitate, autolatest, seat vs skoda, masini identice 2023

Incepand cu perioada urmatoare Grupul VAG urmeaza sa foloseasca aceeasi uzina pentru motoare, aceeasi uzina pentru transmisii si aceeasi uzina pentru realizarea caroseriei indiferent de care dintre marci vorbim.

Vom vedea o reducere a costurilor de fabricatie, insa si o standardizare a celor trei marci.

Diferentierea urmeaza sa fie la pret si la design, adica Seat va avea un look sportiv, VW unul clasic iar Skoda unul care sa multumeasca atat fanii Seat cat si fanii VW.

strategie Thomas Schaefer, probleme venituri seat skoda vw, porsche auto profitabilitate, autolatest, seat vs skoda, masini identice 2023

Pe scurt, vedem cum VAG recunoaste ca marca Seat este pe pierdere, iar veniturile VW generatie in anul 2021 au fost mai mici decat cele ale marcii Skoda care a produs mult mai putine masini. Vedetele Grupului sunt Audi si Porsche care fac cel mai mare profit pentru germani la fiecare masina vanduta.

In viitor vom vedea masini ale Grupului VAG indentice pentru ca vor avea cutii, interioare, motoare sau trenuri de rulare 100% identice pentru ca VAG sa afiseze un profit cat mai mare.

strategie Thomas Schaefer, probleme venituri seat skoda vw, porsche auto profitabilitate, autolatest, seat vs skoda, masini identice 2023

Aceasta este strategia pe care VAG urmeaza sa o implementeze in Europa pentru a contracara KIA-Hyundai, insa si Peugeot-Opel-Citroen!

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

4 COMMENTS

 1. Au stricat calitatea materialelor si design ul dar au scumpit preturile.
  Skoda era o masina incapatoare, dreapta, frumoasa. De la a 4a generatie au inceput sa umble la materiale (tabla si interior). De la a 5a au facut botul sa nu mai semene a Skoda ci a Mercedes si au continuat sa strice calitatea pe la interior si la tabla. La ultima generatie au strambat o, micsorat o si au facut o sa arate a Hyundai. Plastic prost pe interior, usi care nu se mai inchid asa ferm ca la generatiile 1-3, e mai inghesuita, nu mai au scut metalic fe protectie si se sta mai rau in spate daca ai peste 1.8m inaltime. Si nu mai sunt fiabile cum erau generatiile vechi. Clientii au realizat asta.
  Passatul de azi e reusita dpdv estetic dar nu stiu cat de fiabila e. E singurul cu adev spatios. Celelalte modele noi sunt mici, de fite. Touareg ul n a fost niciodata o masina buna, la 120000 km cadeau motoarele. Nici Audi nu mai e ce era acum 10-20 ani. Ce sa mai zic de Porsche…
  Nu stiu prea multe despre Seat. SUV urile lor arata bine, sunt spatioase. Dar dpdv al rezistentei in timp, nu stiu.
  Prea multa tehnologie, prea putina fiabilitate. Scopul e sa te controleze de la distanta…veti vedea voi….de asta tot bat pe electrice !

  • ‘A scumpi preturile’ e o formulare comuna, intelesul e clar. Bagatorismul-in-seama-funtional e problema la noi in tara.

 2. Referitor la Skoda îți dau dreptate.
  Am achizitionat in 2012, un Superb, am facut 250 mii km, sunt multumit (in acele vremuri pret listă 28.600)
  In 2020 am luat inca unul. Calitatea materialelor net inferioară.
  Electronica a evoluat mult

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente