Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

VW lanseza 60 de noi modele pentru a contracara scaderea vanzarilor din Europa

Criza europeană a datoriilor rămâne o sursă de turbulenţe. Indiferent dacă suntem pe un trend economic pozitiv sau negativ, obiectivul nostru este să ne asigurăm că grupul VW ajunge la vârful industriei auto“, a declarat directorul general Martin Winterkorn, la adunarea generală a acţionarilor de la Hanovra, relatează Bloomberg.

VW vrea să îşi majoreze în acest an vânzările de vehicule şi veniturile, noile versiuni ale Golf, Skoda Octavia şi noul sedan Audi A3 contribuind la compensarea declinului pieţei europene, unde cererea se îndreaptă spre cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Menţinerea ritmului de creştere este esenţială pentru Volkswagen, care vrea să depăşească General Motors şi Toyota Motor până în 2018 şi să devină cel mai mare producător auto la nivel mondial.

“Volkswagen va continua să aibă o evoluţie mai bună decât cea a pieţei. Luna martie a fost relativ slabă, dar odată cu creşterea vânzărilor modelului Golf performanţele grupului vor fi mai bune”, a arătat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.Vânzările VW au avansat cu 5,1% în primul trimestru, dar în Germania au scăzut cu 17%.

Pentru a reduce expunerea la piaţa europeană, VW va înfiinţa pe termen mediu 1.500 de centre de vânzări în regiuni cu creştere ridicată, care se vor adăuga celor 20.000 de unităţi la nivel mondial, a arătat Winterkorn.

Brandurile de lux asigură peste jumătate din profitul VW, iar prezenţa companiei pe acest segment de piaţă va creşte. nSeat, singurul brand nerentabil al VW, lansează o versiune nouă a modelului hatchback Leon, pentru îmbunătăţirea imaginii şi revenirea la profitabilitate.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente