Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Viteza NU ucide! Austria a crescut viteza pe autostrazi la 140 km/h si accidentele au scazut cu 50%

Spunem aceasta pentru ca acum vedem cum Austria a crescut viteza pe autostrazi pe anumite tronsoane de la 130 km/h la 140 de km/h, iar accidentele pe acele tronsoane AU SCAZUT cu pana la 50%.


De fapt vedem din nou cum viteza nu are nici o legatura cu mortalitatea rutiera, pentru ca pe sosele se moare in proportie de 55% pe drumurile cu o banda pe sens si in orase!

Pe autostrazi in ciuda faptului ca avem cea mai mare viteza avem si cele mai putine accidente mortale!

Acum Austria demonstreaza ca o viteza de 140 de km/h pe autostrada reprezinta o solutie pentru A SCADEA numarul de accidente rutiere mortale. Austriecii se gandesc chiar si la implementarea limitei de 160 km/h pe anumite tronsoane!

In Romania 99% dintre accidentele mortale au loc pe soselele gen drum national sau judetean care are o singura banda pe sens fara ca aceasta sa aibe elemente de protectie precum parapeti lateral si separatoare din beton intre cele doua sensuri.

Adica chiar daca mergi cu 150 de km/h in afara satelor pe un drum judetean unde limita este de 90 km/h, daca acesta are parapeti din beton masina vitezomanului nu poate ajunge pe contrasens, adica nu poate cauza decesul celorlalti participanti la trafic decat daca acestia sunt pe aceeasi sens cu vitezomanul!

Si daca ne citeste cineva din CNAIR trenbuie sa stie ca INFRASTRUCTURA UCIDE IN ROMANIA!

Si atentie este vorba de viteza pe autostrazi unde avem elemente de siguranta! Nu in comune sau sate tipicele celor din Romania rurala!

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente