Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

VIDEO-Vezi cum arata primii km din noua autostrada Lugoj-Timisoara-Arad 2016

La ora 19, semnele de circulaţie care redirecţionau circulaţia, la nodul dintre Remetea şi Izvin, spre vechiul drum naţional au fost îndepărtate, iar maşinile au pornit pe noul tronson. Primele impresii, culese de entuziaştii de pe forumul peundemerg.ro, la doar câteva ore de la darea în trafic a drumului, sunt bune.

Conform informaţiilor existente aici, într-o singură oră în jur de 400 de autovehicule au trecut pe noua autostradă, marea majoritate dinspre Timişoara spre Lugoj. De asemenea, la nodul de la Balinţ, mai multe vehicule, mai ales TIR-uri, au virat spre Lugoj, pe porţiunea de A6 existentă, şi de acolo probabil înspre Caransebeş şi Severin.

De asemenea, la primele testări, noul lot pare construit bine, fără probleme la asfalt, cu posibilitatea unei circulaţii fluente.

Riscul care apare acum este ca problemele de trafic să se mute la Făget, următoarea localitate de dimensiuni mai mari aflată pe drumul de la Lugoj spre Deva. Între cele două oraşe nu există autostradă decât până la Traian Vuia, iar de acolo de abia acum se construiesc următoarele trei loturi care vor asigura legătura cu autostrada de la Deva.

Deci, traficul va trece prin Făget. E drept, o parte din traficul de pe A1, la Lugoj, porneşte spre Caransebeş, deci, teoretic, ar trebui să fie mai puţine vehicule decât ar fi fost la Recaş.

Comunicat CNADNR:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora 19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Timișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625.

Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013). Datorită managementului riguros, dar și datorită obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme.

De asemenea vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție.

Contractul Proiectare și execuție autostrada Timișoara – Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625 a fost semnat în data de 04.12.2013, Ordinul de Începere al lucrărilor fiind emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016. Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85% şi de Guvernul României în proporţie de 15%, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei fără TVA.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente