Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

VIDEO-Despre bucuresteanul care locuieste la casa si nu baga masina in curte

Bucurestenii care locuiesc la casa trebuie sa-si bage masinile in curte! Acestia abuzeaza de domeniul public

Realitatea crunta a Bucurestiului aglomerat este ca acesti cetateni care locuiesc la casa au avut obiceiul prost de a lasa masina abandonata pe domeniul public pentru ca lenea este la ea acasa.

locuiesti la casa bagi masina in curte, parcare in fata casei domeniul public, in fata casei nu este loc de parcare privat, autoatest, cocalari masini parcate in fata casei

locuiesti la casa bagi masina in curte, parcare in fata casei domeniul public, in fata casei nu este loc de parcare privat, autoatest, cocalari masini parcate in fata casei

In toate tarile civilizate, daca locuiesti la casa trebuie sa-ti bagi masina in curte daca este loc, iar daca nu atunci mergi cativa km pana intr-o parcare de resedinta cu plata.

Nesimtirea orasenilor care locuiesc la casa si refuza sa-si bage masina in curte a devenit o adevarata pandemie in Capitala Romanieie pentru ca acestia au si cate trei masini si s-au improprietarit pe domeniul public din fata casei lor.

locuiesti la casa bagi masina in curte, parcare in fata casei domeniul public, in fata casei nu este loc de parcare privat, autoatest, cocalari masini parcate in fata casei

locuiesti la casa bagi masina in curte, parcare in fata casei domeniul public, in fata casei nu este loc de parcare privat, autoatest, cocalari masini parcate in fata casei

Realitatea crunta pentru ei este aceea ca domeniul public este PUBLIC, nu personal si daca vine o alta masina si parcheaza in fata casei este PERFECT LEGAL.

Nesimtirea acestor soferi este si mai amplu aratata de placute aruncate pe gard cu parcare privata sau montarea de obstacole pentru interzicerea parcarii.

Bucurestenii care locuiesc la casa trebuie sa-si bage masinile in curte! Acestia abuzeaza de domeniul public

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

31 COMMENTS

  1. Eu locuiesc la curte am 3 masini si pe toate le am în curte cand vreau sa plec daca am noroc sa nu am 2 perechi de porti blocate de alte autovehicule cu siguranta nu mai pot sa parchez in curte and ma întorc pentru ca am 2 perechi de porti blocate …..de alte autovehicule….

    • Exista lege pt asta. Suni la politie si vin sa dea amenda si sa ridice masina.

      ART. 143 din HG1391/2006
      Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
      d) in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;

      Cu placere!

  2. Articolul dvs este complet eronat si pleaca de la o prezumtie total gresita!
    Ideal era, ca inainte de a avea o concluzie sa va gabditi la cel putin 2 cauze, daca nu mai multe.
    Da, nu exista padure fara uscaturi, dar nu mai aruncati cu noroi fara sa faceti o mínima analiza…si va mai numiti jurnalisti…
    Politia Romana si in speta, Politia Rutiera a lasat Bucuresti-ul in haos rutier de mai bine de 20 de ani!!
    Efectiv nu reprezinta o prioritate deblocarea intersectiilor, trecerilor de pietoni, a trotuarelor din fata scolilor, spitalelor etc…si de ce nu a tuturor trotuarelor.
    Mergeti in fata oricarei sectii de politie si veti observa Adevaratul Motiv! Ei blocheaza tot…banda 1, banda 2, trotuarul, parcheaza pe spatiul verde etc….
    Si atunci….de ce ghelbamul sau melteanul de capitala sa nu se simta indreptatit sa parcheze in fata portii tale? Eu am fost blocat cu masina in curte de cel putin 3 ori…cu semn pe poarta! Si atunci? Ce este de facut? Suni la 112 si vine politia dupa 1h …timp in care deja fierbi ca trebuia sa ajungi urgent la spital, la parinti, sa iti iei copiii de la scoala …la prioritatile tale…etc…ajung dupa 1h si ridica din umeri ca nu au ce sa faca…nu pot sa dea de proprietar…suni la taxi si pleci plin de frustrare…asta este adevaratul motiv pt care unii dintre cei ce au loc de parcare in curte, nu parcheaza in curte …. unii efectiv au curte, dar nu au unde pentru ca au o magazie sau orice altceva fix si atunci…hai sa ii bagam pe toti intr-o oala murdara, fara sa incercam sa strigam la poarta potrivita! Politia Romana si Guvernul!

  3. Pai hai sa îți spun ceva! Și dacă bag eu mașina in curte, locul din fata casei va fi ocupat imediat de altii care nu neaparat au treaba pe strada aia dar acolo gasesc loc liber. Și atunci, ce sa fac? Dacă nu am loc in curte eu sa o duc intr-o parcare cu plata (sau fără plata) la o anumită distanță de casa iar altii sa ocupe in mod abuziv strada unde as putea eu sa îmi parchez mașina? In plus, pe mine ma amendează dacă trotuarul nu este curatat de frunze, zăpada, mizerie, ca deh, e in fata casei mele, dar el (cel care își lasa mașina acolo) nu are decât drepturi, obligații nu!! Când vom respecta toți niște reguli, când vom fi sancționați toți in mod corect, atunci mai stam de vorba! O sa zici ca puterea exemplului este importantă, te înșeli, am încercat, nu funcționează la noi..

    • De ce mai este poarta cu acces auto daca nu este loc sa-ti bagi masina in curte? Si nu este vorba de blocatul portii ci doar de parcatul gratis de langa casa pentru ca ESTE MOCA in timp ce la 1 km distanta bucurestenii de la bloc platesc 500 lei pe an parcare la ADP!

    • @AUTOLATEST
      In afara orasului, ex. Otopeni, Tunari, etc….exista proprietari care sunt obligati de primarie sa renunte la 1.5-2m din spatiul curtii pentru a lasa loc pentru trotuar in fata casei. Cumulat cu latimea terenului sunt destui metrii patrati pe care proprietarul ii pierde pentru spatiul public….intelegi frustrarea? Tre sa te pui si in locul celor ce stau la curte si pe urma poti face comparatii. Sunt convins ca acest hate al tau e din cauza unora de pe la curti pe care nu ii mai suporti. Dreptate nu o sa fie niciodata.

      In Bucuresti e cu totul altceva, am stat la bloc in zona Fizicienilor iar vis-a-vis erau case unde toti aveau semne cu ”No Parking”, unii aveau chiar si pe coltul gardului pe motiv ca daca parcheaza cineva acolo nu au loc sa iasa cu camionu. Iar in curte se jucau copiii in 200mp ei avand un camion si 3 masini parcate in afara curtii.
      Cum au zis si altii mai sus nu e vina aluia de sta la casa ci a autoritatilor, primarie, politie si fluidizarea promisa de 10 ani plus locuri de parcare(care mai nou se iau si la licitatie pe 2000+ ron ca nah…..banu conteaza nu sa fim oameni). Din cauza lor ajungem sa fim animale.

    • Ca în alte tari civilizate,cine vine primul,ala îl ocupa.Tot în tarile civilizate(alea de care toți pomenim și vrem sa fie ca acolo)fiecare își face curat în fata casei.

  4. Referitor la acest aspect, intr-adevar este o problema, insa toate au ca nucleu tot gestionarea deficitara de catre unitatile administrative a imobilelor si locurilor publice “aferente”.

    In Bucuresti si nu numai, sunt sute de imobile cu titlu de locuinte colective ( bloculete din perioada interbelica, perioada comunista si postcomunista) care sunt constuite avand front stradal mai mic de 2 ml. Poate pare incredibil, dar daca va uitati prin zonele de case/bloculete ca cele mai sus mentionate veti confitma. Unele sunt construite la frontul stradal.

    De aici se genereaza multe intrebari:

    1. Ce vina au oamenii care locuiesc in astfel de imobile? Niciuna, deoarece au si ei dreptul la achizitiona macar un autoturism/familie;

    2. Ar trebui sa parcheze in locatii special amenajate? Intr-adevar! Dar acestea exista? Raspuns:… aproape deloc. Este o poveste frumoasa pt. ca aceste spatii exista poate pt. max. 5 procente de auto din necesarul de 100%.

    3. Daca afiseaza parcare interzisa in sectiuni publice trebuie sanctionati? Dpmv da, deoarece aceste marcaje de parcare interzisa ar trebui montata in zona acceselor auto, dar si pietonale, restul sunt zone publice.

    4. Daca proprietarii nu pot parca in zona publica aflata in imediata apropiere, de ce ar trebui sa parcheze alti cetateni? Legea este unitara in aplicare pt. toti cetatenii, asadar, cei iritati trebuie sa isi puna intrebarea, dar de ce sa parcheze ei si nu cei care locuiesc langa si platesc impozite in acest sens.

    5. In cazul blocurilor “comuniste” au fost luate in calcul indici de urbanism referitori la parcari pentru fiecare apartament? Raspuns: NU. Daca nu credeti verificati nr. de apartamente si nr. de parcari.

    Rezulta o alta intrebare:

    Au mai multe drepturi cei care locuiesc la blocuri unde parcarile sunt insuficiente, poate jumatate din necesar, sa isi parcheze 2/3 autoturisme/familie pe parcarile limitate sau pe domeniul public? Raspuns: categoric NU au mai multe drepturi si, mai mult, ingradesc orice loc existent.

    Ca si concluzie, problema nu este nici a propietarilor de case/blocuri s.a.m.d., ci a primariilor care nu fac mai nimic.

    O idee simpla ar fi sa foloseasca spatii private aflate in paragina/neexploatate in urma acordurilor cu proprietarii si sa faca locri de parcare. Si sunt “n” idei de rezolvare dar nu se vrea….

    • Vezi ca aia de la blocuri platesc la ADP pentru 2 masini 1000 de lei, in timp ce aia de la casa abadoneaza cazanele cu anii PE GRATIS! Acum intelegi cum sta treaba? Toti trebuie sa plateasca la fel, iar cei de la casa daca nu vor atunci sa-si bage masinile in curte! Este atat de simplu!

    • Da, ghinion! Sa parcheze la el in fata blocului, nu in fata casei altora, care au platit alt pret, mentin curat pe cheltuiala lor si platesc impozite mai mari. Si chiar daca nu parcheaza in fata portii de acces tot ingreuneaza de cele mai multe ori accesul auto al proprietarului in curte, pentru ca sunt needucati precum cel care a scris acest articol. sa lase balta de ulei sau mizerii din masina in fata blocului sau. Toti “bucurestenii” veniti de la mama naibii, fac pe desteptii si oricum atunci cand merg in alte zone ale tarii, tot ei ne fac de rahat, chiar printr o logica ca cea a acestui articol ridicol.

  5. Sunteti sigur ca afisul pe gardul portocaliu cu “nu parcati “este pe domeniul public ?!!!!
    Ati facut verificari inainte de a posta, cum?

    Eu am in acte 200 mp si masurati 175
    Nu am nici un document oficial de depagubire pe “retragerea ” facuta cand a fost latita strada.

    In cazul asta cum se prodeaza retrageti pozele publicate sau imi recomandati un avocat?

  6. Parcare cu plata, peste tot! Atunci să-i vedeți cum le bagă toți în curte! Așa vor apărea și locuri de parcare și locuri de muncă și bani la buget.

  7. Nu am sustinut ca as fi asfaltat eu strada,
    Am cerut doar o lamurire la o situatie incerta .
    Aflati d-voastra unde s-au evaporat metrii din actele de proprietate la toti de pe strada respectiva!?!
    Orice postare trebuie sa reflecte o situatie reala,verificata .
    Repet intrebarea “cum ati verificat actele?”

  8. Îmi place înverșunarea. Îmi place că nu observă că nici sistematizare nu e pe străduțele astea: locuri nu sunt trasate, marcaje cam lipsa (îmi aduc aminte că era obligatorii), dar să nu divagam.

    Impozitul la o casa în București e de cel puțin 3 ori mai mare decât al unui apartament. De banii aia, pe străduțe, porțile sunt sistematic blocate de alții. Ai/n-ai loc să bagi mașina în curte, dacă ți se deschide poarta spre strada ai o mare șansă să nu poți să ieși. Garantat in tot hățișul ăla de mașini parcate aiurea cel puțin o treime nu sunt ale celor care locuiesc acolo.

    Legat de plata locurilor de parcare: eu plătesc loc și la bloc și tot parchează altii pe el. Vin zglobii că niște vrăbiuțe când vine mașina de ridicat. Din perspectiva mea, ar fi bine sa fie cu plata absolut toate locurile.

    Legat de miliția locală impotenta, debilă și în plus, pai ăștia nu sunt in stare sa ridice mașină nici dacă ți-o parchează în curte. Ei nu au competențe decât pe locurile de parcare închiriate de la primărie! Deci, dacă stai la bloc și ai loc cumpărat (permanent) și îl găsești ocupat, s-a zis, te pupa “polițiștii”.

    Bucureșteanul asta supărat s-a supărat că măgarul pe sat. Nu oamenii sunt vinovați că parchează pe trotuar, aiurea, uneori chiar și în intersecții. De fapt, ca mereu la noi, administratorii, poliția locală și alți l@#@gii care o freacă zi lumina pe banii mei din impozite in loc sa reglementeze fenomenul – sa marcheze locuri, sa dea amenzi, sa se ocupe să vadă unde nu sunt marcaje, sunt gropi sau lipsesc semne de circulație.

    Daca mâine în orice țară din lume se da mâine lege că parcarea e permisă absolut oriunde, in termen de 1 an, garantat, și cei cu cel mai bun simț și spirit civic vor parca pe mijlocul străzii. Că de-aia sunt legi, de-aia amenzile de parcare sunt mari in alte tari: tocmai pentru că dacă nu ar fi amenzi, ar fi dezastru. Amenzile exista doar pentru a împiedica un fenomen, nu pentru că el nu exista. Logic, nu?!?

  9. Articolul este extrem de partinitor. In Straulesti exista parcare amenajata si toti cei care coboara la metrou isi lasa masina pe trotuar in fata curtilor la 10 m de parcarea amenajata. Sunt convinsa ca o parte din acestia locuiesc la bloc. Totul tine de educatie. De cel putin 3-4 ori pe luna se gaseste cate un “educat” sa parcheze in fata portilor de intrare in curte. Apoi de ce sa fim asa inversunati ca unii locuiesc la curte si altii la bloc?! Din principiu cei care construiesc blocuri intre case trebuie sa asigure si locuri de parcare.
    Doresc o viata linistita tuturor,si mai putina inversunare pe semeni!

  10. Din pacate omul nu a inteles ca pamantul apartine tuturor nu doar unor alesi. Asa ca invatati sa il impartiti ca se pare ca pana acum nu ati invatat. Daca va scot din priza vam pierdut.

  11. De ce sa bagi masina în curte?
    Nu ai loc în curte? Treaba ta, fă-ți curat în curte!

    1. Pentru ca atunci când ai obținut autorizația de construire ai avut obligația să prevezi 1 loc de parcare asa cum ai prevazut și spațiul verde. De aia !

  12. Salut eu sunt Ionut de la GARAGE Community și vreau să vă zic un mare bravo pentru acest articol! De profesie sunt Urbanist, deci nici nu aveți idee cât de tare mă referentiez cu acest subiect. In altă ordine de idei, mașina trebuie sa stea in curte. Legea spune așa: poți construi o casă, in speță poți obtine autorizația de construire cu asigurarea numărului necesar de locuri de parcare in incinta proprietații (idem și la blocuri, aici alta schemă altă poveste). Conaționalul nostru ce face ?! Își lasă troaca in drum pe trotuar fără să ii pese de restul, la fel cum lasă țăranii căruțele la birt, pe Șanț cu cal cu tot. Salut

  13. Autolatest: Eu locuiesc și la bloc, unde plătesc 500 lei parcarea pe an, și la curte! Eu sunt total de acord ca cei care locuiesc la curte sa își tina mașinile în curte! Dar în nici un caz nu sunt de acord ca să parcheze alte mașini în fata curtii, sau pe trotuarul din fata casei etc. Ca de fapt cei de la curți, de aceea își lasă mașinile la poarta! S-au saturat sa își vadă poarta, trotuarul, sau carosabilul din fata curtii blocate de alte mașini! Cam asta este adevărul! Corect este ca mașina sa fie în curte, trotuarul liber pentru pietoni, și carosabilul liber pentru circulația mașinilor, nu pentru staționare! Iar pentru frustrații care se plâng ca plătesc parcare la bloc, ii invit sa se mute la curte, sa își bage mașina în curte, iar dimineața când vrea sa plece sa găsească poarta blocata de unul care locuiește la bloc!!!!! Și atunci mai vedem care și unde este dreptatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente