De aceasta data nu a fost vorba de un test drive normal realizat de echipa Autolatest, ci de o verificare reala a masinii urcata pe elevartor.
Aici vedem pentru prima data nivelul antifonarii caroseriei si nivelul calitatii de fabricatie reale a noii masini produse de catre Dacia la Pitesti.
Terosonarea caroseriei sau protectia sa antirugina este demna de anii 60 cand producatorii nu realizau masini care sa reziste la efectele ruginei pentru ca pe atunci masinile aveau o tabla extrem de groasa si clientii nu realizau anual foarte multi km.
Acum in anul 2017 vedem pentru prima data cum Dacia ofera o masina cu un pret real de peste 10.000 euro cu lacune mari la capitolul protectie a caroseriei.
De aceasta data tabla este de o calitate si mai slaba decat cea a modelului Logan I lansat in anul 2005, iar zonele unde inginerii Dacia au aplicat teroson sunt extrem de putine.
De fapt aceasta solutie de culoare neagra este aplicata in anumite zone ( unde cred ei ca o sa apara rugine) intr-un mod extrem de neatent, adica acest teroson este aplicat dintr-o singura miscare atat pe rezervorul de platic, o bucata de caroserie si continua chiar si pe evacuarea masinii care dupa cum bine stie toata lumea ajune la temperaturi foarte mari.
Solutia neagra este de o calitate precara pentru ca nu este uscata,aceasta urmand sa iasa cu prima ocazie cand masina trece cu o viteza mai mare prin balti sau chiar la spalatorie.
Pe scurt, aici vedem unde face cu adevarat Dacia reduceri de costuri in ciuda faptului ca primul Logan I si Duster au avut mari probleme cu rugina de unde si rechemarile numeroase.
Aceasta masina nu are o calitate de fabricatie si o atentie la asamblare demna de pretul de 10.000 euro!