Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Vezi cum arata cel mai nou drum expres din Oradea! Felicitari Primarului Bolojan

Un proiect important pentru Oradea este continuarea drumul expres, ce va fi finalizat in primavara, imediat ce vremea ne va permite, iar cealalta parte, ce leaga Calea Bihorului de Episcopia va fi licitata in luna martie a acestui an“, a anuntat Ilie Bolojan.

Viaductul de pe Valea Frumoasă are o lungime de 250 m, iar înălțimea maximă este de 10,5 m. Pentru realizarea viaductului au fost forați 92 de piloți la cel puțin 20 de metri adâncime în pământ, pentru a susține cele 9 pile și cele două culei. De la sfârșitul lunii octombrie au fost montate în total 120 de grinzi, cu o lungime de  24 metri fiecare.

 „Etapa următoare este cea de armare și suprabetonare a grinzilor. Estimăm că în cursul lunii aprilie vom deschide circulația pe acest tronson de drum”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Cu o lungime totală de 2.823 de metri, drumul va avea două benzi de circulație de câte 3,5 metri, trotuar, pistă pentru biciclete și iluminat public.  Drumul dintre strada Suișului și Calea Bihorului va prelungi drumul expres până la DN19 spre Satu Mare și va descongestiona traficul din zona centrală și din Episcopia.

Proiectul drumului expres a fost finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007 – 2013. Lung de 3,5 kilometri, drumul are doua benzi de circulatie si face legatura cu drumul national DN1 spre Cluj-Napoca si cu DN19 spre Satu Mare, legand podul Maresal Prezan si podul Teodor Nes.

Rolul drumului expres este de a descongestiona bulevardul Magheru si de a facilita accesul dinspre zona de deal a Oradiei spre cartierele Rogerius si Nufarul.

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente