Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Vezi ce zice RAR despre anvelope de iarna obligatorii in Romania

– Pe langa amenzile pe care le aplica Politia Rutiera la controalele efectuate in trafic, soferii pot ramane si fara certificatul de inmatriculare. Acesta poate fi redobandit numai dupa o vizita la unul din sediile Registrului Auto Roman si numai daca se constata ca vehiculul a fost echipat cu anvelope de iarna.

– Cauciucurile de iarna sunt construite in asa fel incat sa faca fata conditiilor dificile caracteristice anotimpului rece, precum zapada, gheata sau polei. In timp ce anvelopele de vara devin mai tari si mai putin elastice atunci cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius, cauciucul benzii de rulare al anvelopelor de iarna ramane moale si flexibil, avand o aderenta mai buna si asigurand o distanta mai mica de franare pe suprafete alunecoase, inzapezite sau inghetate.

– Cum recunoastem anvelopele de iarna acceptate de legislatia romaneasca si europeana? Acestea sunt inscriptionate pe lateral cu unul din simbolurile M+S, M.S., MS sau M&S. Aceleasi marcaje trebuie sa se regaseasca si pe anvelopele “all seasons”, pentru a putea fi folosite iarna.

– La controalele pe care Politia Rutiera le efectueaza impreuna cu inspectorii Registrului Auto Roman se verifica si profilul anvelopelor utilizate. In cazul autoturismelor, adancimea profilului principal trebuie sa fie de minim 1,6 mm.

– Autoturismele si autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe toate rotile.

– Autovehiculele de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t si autovehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri trebuie sa aiba anvelope de iarna pe totile axei/axelor de tractiune. Suplimentar pe aceste roti trebuie sa fie montate lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente